Aanmeldingsprocedure

Je wil een opleiding gaan volgen via Spring Instituut. Wat heb je nodig om je aan te melden en hoe verloopt het intakeproces?

1. Aanmelden

Ga naar de aanmeldpagina. Zorg ervoor dat je je eigen gegevens en de gegevens van je werkgever bij de hand hebt. Na het invullen van het aanmeldingsformulier is je inschrijving bindend. Je ontvangt hierna een e-mail ter bevestiging dat we alle gegevens ontvangen hebben.

2. Intake

Nadat je de bevestiging hebt ontvangen gaan we aan de slag met je aanmelding. Er wordt gekeken of je op basis van je diploma’s en werkervaring toelaatbaar bent voor de opleiding. Ook controleren we of het bedrijf waar je werkt landelijk erkend is als leerbedrijf. Indien dit allemaal in orde is word je binnen enkele dagen telefonisch benaderd voor een intakegesprek.

3. Startbijeenkomst

Na een positieve intake word je uitgenodigd voor de Startbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst maak je een vliegende start met je opleiding. Je maakt kennis met je Studiecoach en je krijgt tips & trucs over het werken in de Online Leeromgeving. En het belangrijkste: je tekent de onderwijsdocumenten zodat je officieel ingeschreven bent!

4. Inschrijving

Na de startbijeenkomst begin je direct met de opleiding. Je bent nu officieel ingeschreven!

Wat heb je nodig om deze opleiding te volgen?

 • Een laptop, deze heb je ook nodig bij de start- en studiebijeenkomsten.
 • Kennis van het maken van Word-bestanden, het bezoeken van websites en e-mails versturen.
 • Goed werkende internetverbinding.
 • Webcam of smartphone waarmee je filmpjes kan maken.

Welke vooropleiding heb je nodig?

 • Vooropleiding mbo-2
  Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma lbo, vmbo basisberoepsgericht of het diploma van een mbo-assistentenopleiding (mbo niveau 1).
 • Vooropleiding mbo-3
  Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma mbo-niveau 2, een diploma vmbo (kader, gemengd of theoretische leerweg), of een overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar.
 • Vooropleiding mbo-4
  Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je minimaal beschikt over een diploma mbo-niveau 2, een diploma vmbo (kader, gemengd of theoretische leerweg), of een overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar.
 • Indien je hier niet aan voldoet, maar wel de capaciteiten en motivatie hebt, dan kun je op basis van het intakegesprek mogelijk alsnog deelnemen aan deze opleiding. Voor deze intake is het relevant dat je over ruime werkervaring beschikt (min. 2 jaar). Informeer hiervoor bij een van onze opleidingsadviseurs.

Vragen?

Neem dan contact op met onze studentenadministratie. Bel 085-0656156 of stuur een e-mail naar aanmelden@springinstituut.nl.