Logistiek

Ben jij een echte aanpakker en voel jij je goed in de wereld van de logistiek? Dan is een bbl-opleiding logistiek echt wat voor jou!

mbo-2 Logistiek Medewerker

Als Logistiek Medewerker ben je bezig met laden, lossen, inslaan en controleren van inkomende goederen. Daarnaast verzamel je orders, maak je producten verzendklaar en draag je bij aan een veilige werkomgeving.

Een goede Logistiek Medewerker kan goed zelfstandig en in teamverband werken. Je bent als verantwoordelijk voor opdrachten die je van je leidinggevende ontvangt. Hierbij is het belangrijk dat je gestructureerd en precies te werk gaat. Als laatste is het belangrijk dat je fit bent, want het is geen werk waarbij je de hele dag achter je bureau zit.

mbo-3 Logistiek Teamleider

Als Logistiek Teamleider ga je probleemoplossend te werk en voorkom je knelpunten. De Logistiek Teamleider stuurt medewerkers aan, maakt planningen, draagt zorg voor kwaliteit en lost problemen op.

Wanneer je werkzaam bent in de logistieke branche heb je te maken met onregelmatige werktijden, dit vraagt van jou een flexibele instelling. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je stressbestendig bent. Bij het aansturen van mensen is het belangrijk dat je sociaalvaardig bent en dat je de medewerkers kunt stimuleren en motiveren, zodat er een goede werksfeer ontstaat. Omdat je ook verantwoordelijk bent voor de planningen, moet je nauwkeurig kunnen werken en het overzicht kunnen behouden.

mbo-4 Supervisor Logistiek

Een Supervisor Logistiek begeleidt en beoordeelt medewerkers, bewaakt en stuurt logistieke processen aan, draagt zorg voor kwaliteit en onderhoudt zakelijke contacten.

Als Supervisor Logistiek heb je een professionele en resultaatgerichte instelling. Je streeft naar een goede samenwerking met klanten, leveranciers, logistieke dienstverleners, medewerkers en collega’s. Bij het aansturen van medewerkers is het belangrijk dat je sociaalvaardig bent en goed kunt coachen, zodat er een goede werksfeer ontstaat. Daarnaast wordt er van je verwacht je dat je een commercieel en zakelijk inzicht hebt met oog voor kansen in de markt. Je moet namelijk de vraag van klanten kunnen vertalen in oplossingen. Een goede kennis van producten en prijzen komen van hierbij van pas. Wanneer je werkzaam bent in de logistieke branche heb je ook te maken met onregelmatige werktijden, dit vraagt van jou een flexibele instelling.

 

Een bbl-opleiding via Spring Instituut

De mbo-opleidingen worden via een online leeromgeving aangeboden met diverse tools, onderwijsaanbod en online lessen. Dit betekent dat je thuis online lessen volgt en werkt aan de theorie. Daarom dien je voor deelname zelf een laptop en webcam te hebben. Praktijkopdrachten voer je uit op de werkvloer, gewoon tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Daarbij volg je gemiddeld eens per maand een halve dag les onder leiding van een vakdocent bij jouw bedrijf, of in de regio waar je werkt.

Hoe lang duurt de opleiding?

Over de mbo-2 opleiding mag je twee jaar doen. Besteed jij veel tijd aan je opleiding? Dan kun je eerder klaar zijn en binnen een jaar het diploma behalen! Over de mbo-3 opleiding mag je drie jaar doen. Veel studenten lukt het om deze opleiding binnen twee jaar af te ronden.

Begeleiding

De online leeromgeving is 24/7 beschikbaar. Je kunt dus grotendeels, naast de online lessen en studiedagen van docenten, studeren waar en wanneer het jou uitkomt. Tijdens je opleiding ontvang je intensieve, persoonlijke begeleiding van:

 • De praktijkopleider die jou begeleidt en beoordeelt op de werkvloer.
 • De Studiecoach die je studievoortgang bewaakt en wekelijks contact met je heeft.
 • Een docent waarbij je wekelijks 1,5 uur online les volgt. Deze online lessen zijn 24/7 te volgen. Op bepaalde tijdstippen per week is er live begeleiding bij deze lessen.
 • Een Vakdocent die jou 10 keer per jaar een halve dag les op locatie geeft.
 • De afdeling Student Support waar je op werkdagen terecht kunt met al je vragen.

Voordelen

Medewerker
 • Een officieel mbo-diploma zonder dat je wekelijks naar school gaat.
 • Verstevig je basis om je functie goed uit te oefenen.
 • Ontwikkel je persoonlijke talenten.
 • Vergroot je carrièreperspectief.
 • 24/7 flexibel kunnen werken EN leren.
Werkgever
 • Eén aanspreekpunt voor de studenten en voor de werkgever.
 • Verhoging van de kwaliteit en betrokkenheid van medewerkers.
 • Lage vervangings- en verletkosten, medewerkers gaan niet wekelijks naar school en blijven fulltime inzetbaar.
 • Goede communicatie tussen school, student en leerbedrijf.
 • Voortdurend inzicht in voortgang en resultaten van alle medewerkers die een opleiding volgen.
 • Proactieve ondersteuning en informatie voorziening, bijv. over de subsidie praktijkleren.
 • Twee dagdelen training voor uw praktijkopleiders.

Kosten

De subsidie praktijkleren is op deze bbl-opleidingen van toepassing en bedraagt maximaal € 2700,- per jaar.

Direct aanmelden

Wil je beginnen met deze opleiding? Vul het formulier in!

Aanmelden

Opleidingsadviseur

Wil je een oriënterend gesprek over de inhoud en organisatie van de opleidingen? Onze opleidingsadviseur neemt graag telefonisch contact met je op!

Advies