Logistiek

Ben jij een echte aanpakker en voel jij je goed in de wereld van de logistiek? Dan is een bbl-opleiding logistiek echt wat voor jou!

mbo-2 logistiek medewerker

Als logistiek medewerker ben je bezig met laden, lossen, inslaan en controleren van inkomende goederen. Daarnaast verzamel je orders, maak je producten verzendklaar en draag je bij aan een veilige werkomgeving. Verder leer je goederen te controleren en inventariseren om er zo voor te zorgen dat de voorraadadministratie up-to-date blijft en te werken volgens kwaliteitssystemen, zoals HACCP en ISO.

mbo-3 logistiek teamleider

De logistiek teamleider stuurt medewerkers aan, maakt planningen, draagt zorg voor kwaliteit en lost problemen op. Je leert taken te coördineren en werkplanningen te maken. Hoe zorg je ervoor dat werkzaamheden goed en op tijd worden uitgevoerd? Daarbij is het motiveren, begeleiden en instructies geven aan collega’s erg belangrijk.

Een bbl-opleiding via Spring Instituut

Bij een opleiding via de Beroeps Begeleidende Leerweg (bbl) ga je normaal gesproken wekelijks naar school. Bij ons volg je de opleiding individueel en ga je niet naar school. Hierdoor kun je in je eigen tempo en flexibel leren.

Je vindt je hele opleiding in een online leeromgeving. De theorie leer je thuis, online. De praktijkopdrachten voer je uit op de werkvloer tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Tijdens je werk heb je al veel ervaring opgedaan. Alles wat je al kunt, hoef je natuurlijk niet extra te oefenen. Wel moet je in de praktijk laten zien dat je het kunt. Per week ben je 5 tot 8 uur met je opleiding bezig. Dit doe je door gemiddeld drie uur per week online lessen te volgen en thuis zelfstandig aan je opdrachten te werken. Daarnaast ga je op de werkvloer samen met je praktijkopleider aan de slag.

Hoe lang duurt de opleiding?

Over de mbo-2 opleiding mag je twee jaar doen. Besteed jij veel tijd aan je opleiding? Dan kun je eerder klaar zijn en binnen een jaar het diploma behalen! Over de mbo-3 opleiding mag je drie jaar doen. Veel studenten lukt het om deze opleiding binnen twee jaar af te ronden.

Begeleiding

In de online leeromgeving werk je met een planner. In deze planner staan alle onderdelen van de opleiding. In deze planner kunnen alle mensen, die betrokken zijn bij jouw opleiding, zien hoe de voortgang van jouw studie verloopt. Je staat er dus zeker niet alleen voor! Tijdens je opleiding ontvang je intensieve, persoonlijke begeleiding van:

 • De praktijkopleider, (meestal jouw direct leidinggevende) die jou begeleidt en beoordeelt op de werkvloer.
 • De studieloopbaanbegeleider die je studievoortgang bewaakt en jou bezoekt op de werkplek.
 • Gemiddeld drie uur per week online les in de vakken Nederlands, Engels, rekenen en vakleer.
 • De opleiding wordt afgesloten met een examen in de praktijk en schriftelijke en mondelinge examens van taal en rekenen.
 • "Ik ben met deze opleiding begonnen omdat het voor mezelf heel makkelijk is om mijn eigen tempo te kunnen bepalen maar toch binnen de twee jaar van de opleiding te blijven. Dit door mezelf een bepaalde planning op te leggen en me aan die planning te houden. Ook de begeleiding en hulp vanuit Spring Instituut en mijn SLB-er zijn enorm geweest."

  Peter Ijpelaar
  Peter Ijpelaar MBO-2 Logistiek medewerker

Voordelen

Medewerker
 • Een officieel mbo-diploma zonder dat je wekelijks naar school gaat.
 • Verstevig je basis om je functie goed uit te oefenen.
 • Ontwikkel je persoonlijke talenten.
 • Vergroot je carrièreperspectief.
 • 24/7 flexibel kunnen werken EN leren.
Werkgever
 • Eén aanspreekpunt voor de studenten en voor de werkgever.
 • Verhoging van de kwaliteit en betrokkenheid van medewerkers.
 • Lage vervangings- en verletkosten, medewerkers gaan niet wekelijks naar school en blijven fulltime inzetbaar.
 • Goede communicatie tussen school, student en leerbedrijf.
 • Voortdurend inzicht in voortgang en resultaten van alle medewerkers die een opleiding volgen.
 • Proactieve ondersteuning en informatie voorziening, bijv. over de subsidie praktijkleren.
 • Twee dagdelen training voor uw praktijkopleiders.

Kosten

De subsidie praktijkleren is op deze bbl-opleidingen van toepassing en bedraagt maximaal € 2700,- per jaar.

Direct aanmelden

Wil je beginnen met deze opleiding? Vul het formulier in!

Aanmelden

Opleidingsadviseur

Wil je een oriënterend gesprek over de inhoud en organisatie van de opleidingen? Onze opleidingsadviseur neemt graag telefonisch contact met je op!

Advies