Commercieel medewerker mbo-3

Tijdens de opleiding commercieel medewerker mbo-3 leer je alle kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om optimaal te werken als commercieel medewerker.

Commerciële medewerkers zijn het aanspreekpunt voor klanten binnen een bedrijf, en zorgen ervoor dat producten en services op de juiste manier in de markt worden gebracht. Het aantrekken van klanten en het maken van sales hangt af van de commerciële afdeling van een bedrijf. Daarom is het belangrijk dat medewerkers op deze afdeling de juiste kennis en vaardigheden bezitten.

Niveau: mbo-3
Duur: 1,5 jaar
Startdata: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden voor bbl opleiding i.v.m. ontwikkelen. 

Wat komt er aan bod?

In de opleiding Commercieel medewerker mbo-3 gaat de student aan de slag met het verzamelen van klant-, product- en marktinformatie. De student leert verkoopvoorstellen voor het verkoopbeleid op te stellen en nieuwe klanten en opdrachten aan te trekken.

Lesplan

De opleiding tot commercieel medewerker bestaat uit acht periodes. In deze periodes leert de student alles wat nodig is om als commercieel medewerker aan de slag te kunnen gaan.

Tijdens de opleiding volgt de student naast de inhoudelijke kerntaken enkele verplichte onderdelen:

  • 3 keuzedelen
  • rekenen niveau 3
  • Nederlands 2F
  • loopbaan & burgerschap

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en in eigen tempo worden gevolgd. Dit faciliteren we door studenten persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach en een praktijkopleider vanuit het leerbedrijf.

Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de student welke vaardigheden hij of zij al beheerst van die periode en welke vaardigheden nog moeten worden geoefend in de praktijk.

Gedurende iedere periode gaat de student aan de slag met het verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan het lezen van theorie, het maken van oefenvragen, het doornemen van online lessen en het maken van praktijkvragen. De

student sluit de periode af met het maken van de praktijkafsluiting. Hierdoor is de groei die de student heeft gemaakt goed zichtbaar.

Diploma

De student ontvangt een erkend mbo-diploma nadat hij of zij de opleiding volledig heeft afgerond.

Voor wie?

De opleiding Commercieel medewerker mbo-3 is perfect is voor mensen die willen starten met hun carrière als commercieel medewerker. Tevens is deze opleiding geschikt voor mensen die al werkzaam zijn als commercieel medewerker, maar die nog geen diploma hebben behaald en hun kennis en vaardigheden op de werkvloer willen verbeteren.

Bij Spring Instituut volgt de student de opleiding grotendeels in de praktijk. De student volgt de opleiding in de eigen tijd via een online leeromgeving en past de opgedane kennis direct toe in de praktijk.

Subsidiemogelijkheden

Het is mogelijk om maximaal € 2700 subsidie* per jaar te ontvangen. De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een student.

Verder kunt u eenmalig € 1000 STAP-budget* ontvangen wanneer de student zich aanmeldt bij UWV.

*Neem contact met ons op om te vragen naar de voorwaarden.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.