Commercieel medewerker mbo-3

Tijdens de opleiding commercieel medewerker mbo-3 leer je alle kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om optimaal te werken als commercieel medewerker.

Commerciële medewerkers zijn het aanspreekpunt voor klanten binnen een bedrijf, en zorgen ervoor dat producten en services op de juiste manier in de markt worden gebracht. Het aantrekken van klanten en het maken van sales hangt af van de commerciële afdeling van een bedrijf. Daarom is het belangrijk dat medewerkers op deze afdeling de juiste kennis en vaardigheden bezitten.

Niveau: mbo-3
Duur: 1,5 jaar
Startdata: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

* max. 2700 euro subsidie praktijkleren per jaar

Voor wie?

Tijdens de opleiding commercieel medewerker mbo-3 leer je alle kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om optimaal te werken als commercieel medewerker. Hieronder vallen zaken zoals het binnenhalen van klanten of opdrachten, het voeren van verkoopgesprekken en het onderhouden van klantrelaties. Dit maakt deze opleiding perfect voor iemand die als commercieel medewerker werken en hun kennis en vaardigheden, prestaties op de werkvloer én positie op de arbeidsmarkt willen vergroten.

Waarom?

Met de opkomst van e-commerce en de digitalisering zijn er de afgelopen jaren veel dingen veranderd in de commerciële sector. Ook komt er steeds meer aandacht voor een duurzame en sociale maatschappij. Dit vraagt speciale vaardigheden van het personeel. In de huidige krappe arbeidsmarkt hebben bedrijven moeite om medewerkers met de juiste ervaringen en vaardigheden te vinden.  

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw bedrijf. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis. 

Wat komt er aan bod?

Tijdens de opleiding commercieel medewerker mbo-3 ga je aan de slag met het verzamelen van klant-, product-, en marktinformatie. Het opzetten van verkoopvoorstellen voor het verkoopbeleid en het aantrekken van (nieuwe) klanten en opdrachten.   

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en op eigen tempo worden gevolgd. Dit wordt dus op het eigen tempo van de deelnemer gedaan. Dit faciliteren we door medewerkers persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach. Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de deelnemer welke vaardigheden hij of zij al beheerst en welke vaardigheden nog geoefend moeten worden in de praktijk.

Gedurende iedere periode van de opleiding gaat de deelnemer aan de slag met het oefenen in de praktijk en verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan theorie, oefenvragen, online lessen en een kennistoets. De deelnemer sluit de periode af met het maken van een opdracht. Hierdoor is de groei die de medewerker heeft gemaakt goed zichtbaar. 

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.