Cursus Duits

Met onze cursus Duits kan je met weinig tot geen kennis van de Duitse taal, je taalvaardigheden aanvullen en verbeteren. Samen met een docent ga je oefenen met Duits spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit zorgt voor betere communicatie met collega’s en/of klanten, wat kan leiden tot een verhoogde effectiviteit op de werkvloer.

Je leert door middel van lessen samen met een Duits docent in combinatie met zelfstudie via het bijgeleverde lesmateriaal. Daarnaast oefen je met wat je geleerd hebt op de werkvloer. Onze cursus Duits is geschikt voor iedereen die zijn taalvaardigheden wil verbeteren of je nu gevorderd bent of beginner.

Niveau: beginner tot gevorderd
Duur: 60 uren (20 bijeenkomsten, 3 uur p/wk)
Startdata: maandelijks starten

* Inclusief vrijblijvende intake
* Incompany training
* Maatwerk in overleg mogelijk

Wat komt er aan bod?

De inhoud van de cursus wordt in overleg met je bedrijf en collega’s samengesteld. Hierbij levert Spring Instituut we maatwerk.

Tijdens de beginnerscursus leer je onder andere hoe je eenvoudige zinnen kunt maken en hoe je jezelf kan uitdrukken in het Duits in eenvoudige, alledaagse situaties. Ook oefen je met het begrijpen van eenvoudige teksten en het reageren op eenvoudige vragen. Je leert zelfstandig korte teksten te schrijven. Over het algemeen ontstaat er een mix tussen onderwerpen uit het dagelijks leven en van de werkvloer. Voorbeelden hiervan zijn: 

  • Zichzelf voorstellen 
  • Eten en drinken 
  • Instructies en de agenda 
  • Naar de dokter 
  • Klokkijken en openingstijden 
  • Werkoverdrachten 
  • Telefonisch en online bestellen 
  • Verhuizen 
  • Klachtenafhandeling

Informatie voor werkgevers

Verbeterde communicatie en effectiviteit 
Effectiviteit op de werkvloer is afhankelijk van goede communicatie. Met onze cursus Duits kunnen deelnemers de communicatie met hun collega’s en/of klanten verbeteren. Naast de ontwikkelingsmogelijkheden die dit biedt voor huidige werknemers, vormt het aanbieden van deze lessen potentiële werknemers ook een impuls om bij het bedrijf te komen werken. 

Flexibel en persoonlijk 
Bij de start van een cursus Duits komt er een docent van Spring Instituut langs op locatie om de deelnemers persoonlijk les te geven. Daarnaast studeren deelnemers in hun eigen tijd door middel van het bijgeleverde lesmateriaal. Dit geeft de deelnemers de flexibiliteit om een deel van de cursus op hun eigen tempo te volgen. 

Maatwerk 
Onze cursus Duits bestaat altijd uit maatwerk. Zo kunnen wij het lespakket van de cursus afstemmen op de behoeftes van de deelnemer en die van het bedrijf. Denk hierbij aan de duur, planning, lestijden en inhoud van de cursus. Als de deelnemers voornamelijk op één van de domeinen willen focussen, bijvoorbeeld schrijven of spreken, passen we daar de cursus op aan. 

Hoe werkt het?

Stap 1  
Onze cursus Duits begint met een vrijblijvend intakegesprek, bestaande uit een kort intakegesprek en een intaketoets. Tijdens deze intake wordt het taalniveau van alle deelnemers vastgesteld door een docent.  

Stap 2 
Op basis van de resultaten van het intakegesprek en het huidige taalniveau van de deelnemers geeft de docent een advies per deelnemer. De docent stelt vast welke cursus het beste bij de deelnemers passen en stelt op basis hiervan een lesprogramma voor.   

Stap 3  
Wanneer er akkoord is gegaan met het advies maken we een planning voor de cursus en starten we met de bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden op locatie gegeven door een docent. Naast de bijeenkomsten gaan de deelnemers zelf aan de slag. 

Stap 4  
Nadat de deelnemers succesvol een cursus hebben afgerond, ontvangen ze een certificaat. Daarnaast kunnen we per deelnemer kijken hoe ze nog verder kunnen leren in de toekomst. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een vervolgcursus volgen of doorstromen naar een van onze mbo-opleidingen. 

 

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.