Cursus Duurzame Inzetbaarheid

In de afgelopen jaren is het onderwerp duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker geworden binnen het bedrijfsleven. Als bedrijf wil je medewerkers ondersteunen om langer gezond, gemotiveerd en competent door te kunnen werken. Duurzame inzetbaarheid kan helpen bij problemen zoals verhoogde verzuimcijfers.

Tijdens de cursus Duurzame inzetbaarheid leren deelnemers alles over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en waarom dit belangrijk is voor zowel medewerkers als bedrijven. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met werkdruk en werksfeer, een positieve leercultuur, motivatie en betrokkenheid. Dit doen ze in onze online leeromgeving, waar en wanneer hen dit uitkomt. Hierdoor kunnen deelnemers gemakkelijk een cursus volgen in hun eigen tijd en tempo.

Prijs: €1000,- (Gratis met STAP-budget)
* Maatwerk in overleg mogelijk

Voor wie?

Duurzame inzetbaarheid betekent dat medewerkers op hun werk mogelijkheden krijgen om gezond en gelukkig te werken. De cursus duurzame inzetbaarheid is daarom geschikt voor mensen die stappen willen maken op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Hoe zorg je ervoor dat je gezond en gelukkig bent op je werk?

Deelnemers die de cursus bij Spring Instituut volgen, leren grotendeels in de praktijk. Ze volgen de cursus in hun eigen tijd via een online leeromgeving en passen wat ze hebben geleerd direct toe op de werkvloer. Hierdoor kunnen deelnemers gemakkelijk een cursus volgen in hun eigen tijd en tempo.

Waarom?

In de afgelopen jaren is het onderwerp duurzame inzetbaarheid steeds belangrijker geworden binnen het bedrijfsleven. Door de vergrijzing verdwijnt er steeds meer kennis en expertise uit het bedrijf en is het moeilijker om vacatures te vervullen. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk goede medewerkers in het bedrijf te houden. Duurzame inzetbaarheid speelt hierop in.

Het volgen van de cursus is nuttig voor zowel medewerkers als het bedrijf. Medewerkers blijven langer fit en gaan met plezier naar hun werk, vervolgens krijgen werkgevers er productieve en gezonde medewerkers voor terug. Het is dus een
win-winsituatie.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de cursus Duurzame inzetbaarheid leer je alles over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit en waarom dit belangrijk is voor zowel medewerkers en bedrijven. Je gaat aan de slag met:

  • wat een positieve leercultuur inhoudt
  • het concept employability
  • gezondheid, vitaliteit en mobiliteit
  • loopbaan, competenties en doorgroeimogelijkheden
  • motivatie en betrokkenheid
  • werkdruk en werksfeer

Hoe werkt het?

Bij Spring Instituut is het mogelijk om flexibel en online te leren. Dit betekent dat deelnemers van de cursus duurzame inzetbaarheid deze kunnen volgen in hun eigen tempo, waar en wanneer hen dit uitkomt. Hierdoor is het volgen van de cursus duurzame inzetbaarheid makkelijk te combineren met het werk- en privéleven.

De cursus bestaat uit expertlessen waarin de theorie wordt besproken en er experts aan het woord zijn, bijpassende deelopdrachten, praktijkvragen en een eindopdracht. Wanneer de cursus is afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat.

Deelnemers krijgen begeleiding van een persoonlijke studiecoach die gedurende de hele cursus het aanspreekpunt zal zijn bij eventuele problemen. Daarnaast krijgen de deelnemers wanneer nodig op werkdagen directe ondersteuning van Student Support via de telefoon of live chat.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond.

Stap budget

Op al onze beroepsgerichte cursussen is het STAP-budget van toepassing. Dit is een nieuwe subsidie waarbij deelnemers tot 1000 euro per jaar aan kunnen vragen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Dit is van toepassing op opleidingen, trainingen en cursussen.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.