Cursus Leidinggeven in de logistiek

Met de huidige krappe arbeidsmarkt in de logistieke sector is het lastig voor bedrijven om medewerkers te vinden met de juiste vaardigheden en ervaring. Om deze reden kiezen steeds meer werkgevers ervoor om hun huidige medewerkers op de leiden om hogere functies binnen het bedrijf op te vullen.  

Tijdens de cursus Leidinggeven in de logistiek worden deelnemers voorbereid op het aannemen van een leidinggevende functie in de logistiek. Dit leren ze in onze online leeromgeving, waar en wanneer hen dit uitkomt. Hierdoor kunnen deelnemers gemakkelijk een cursus volgen in hun eigen tijd en tempo. 

Prijs: €1000,- (Gratis met STAP-budget)
* Maatwerk in overleg mogelijk

Voor wie?

De cursus Leidinggeven in de logistiek is geschikt voor mensen die al ervaring hebben in de logistieke sector en meer willen leren over leidinggeven in de logistiek. Hiermee kun zij hun kennis, vaardigheden, prestaties op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Het is een goede voorbereiding op een leidinggevende functie.

Waarom

De logistieke sector heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en speelt hierdoor een steeds grotere rol in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd hebben werkgevers moeite met het vinden van medewerkers met de juiste ervaringen en vaardigheden door de krappe arbeidsmarkt. Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw organisatie. Bovendien kunnen deelnemers zichzelf verder ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar worden en hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. 

Wat komt er aan bod?

Tijdens de cursus Leidinggeven in de logistiek leer je alles over de vaardigheden die ze nodig hebben om leiding te geven in de logistiek en welke manier van leidinggeven het beste bij hun past. Je gaat aan de slag met: 

  • situationeel leidershap 
  • de verschillende soorten leiderschapsstijlen en leiderschapsniveau ’s 
  • verschillende soorten communicatie en communicatiestijlen 
  • functioneringsgesprekken, sollicitatiegesprekken en werkoverleg 
  • het maken van afdelingsplannen en planningen 
  • het adviseren van het logistieke beleid 
  • het werven, coachen, motiveren en trainen van personeel 
  • het inventariseren van de personeelsbehoefte 
  • het behouden van relaties met externe partijen 
  • wet en regelgeving

Hoe werkt het?

Bij Spring Instituut is het mogelijk om flexibel en online te leren. Dit betekent dat deelnemers van de cursus leidinggeven in de logistiek deze kunnen volgen in hun eigen tempo, waar en wanneer hen dit uitkomt. Hierdoor is het volgen van de cursus makkelijk te combineren met het werk- en privéleven.  

De cursus bestaat uit expertlessen waarin de theorie wordt besproken en er experts aan het woord zijn, bijpassende deelopdrachten, praktijkvragen en een eindopdracht. Wanneer de cursus is afgerond, ontvangt de deelnemer een certificaat. 

Deelnemers krijgen begeleiding van een persoonlijke studiecoach die gedurende de hele cursus het aanspreekpunt zal zijn bij eventuele problemen. Daarnaast krijgen de deelnemers wanneer nodig op werkdagen directe ondersteuning van Student Support via de telefoon of live chat.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond.

Stap budget

Op al onze beroepsgerichte cursussen is het STAP-budget van toepassing. Dit is een nieuwe subsidie waarbij deelnemers tot 1000 euro per jaar aan kunnen vragen voor hun persoonlijke ontwikkeling. Dit is van toepassing op opleidingen, trainingen en cursussen.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.