Cursus Nederlands voor beginners

Met onze cursus Nederlands voor beginners kan je met weinig tot geen kennis van de Nederlandse taal je Nederlands aanvullen en verbeteren. Samen met de NT2-docent ga je oefenen met Nederlands spreken, luisteren, lezen en schrijven. Wat kan leiden tot een verbeterde communicatie en effectiviteit op de werkvloer én in het dagelijks leven.

Je leert door middel van wekelijkse lessen samen met de NT2-docent in combinatie met zelfstudie via een werkboek. Daarnaast oefen je wat je hebt geleerd op de werkvloer. In de cursus Nederlands voor beginners leer je meer over onderwerpen zoals werken, werk zoeken, hobby’s en jezelf voorstellen.

Niveau: beginner
Duur: 60 uren (20 bijeenkomsten, 3 uur p/wk)
Startdata: maandelijks starten

* Inclusief vrijblijvende intake
* Incompany training
* Maatwerk in overleg mogelijk

Cursus Nederlands logistieke setting.

Voor wie?

Dankzij internationalisering en diverse andere omstandigheden in de wereld komen er steeds meer anderstaligen werken en wonen in Nederland. Deze mensen hebben vaak weinig tot geen kennis van de Nederlandse taal. Dit maakt het een stuk moeilijker voor hen om zich thuis te voelen in Nederland, zowel in het dagelijks leven als op het werk.

De cursus Nederlands voor beginners is geschikt voor mensen die de Nederlandse taal niet of in kleine mate beheersen, De cursus is gericht op deelnemers die A0-niveau of A1-niveau hebben. Dit niveau wordt tijdens de intake vastgesteld door een NT2-docent. Eerdere deelnemers van deze cursus bestonden uit orderpickers, HR-medewerkers en logistiek supervisors.

Wat komt er aan bod?

Je leert door middel van wekelijkse lessen samen met een NT2-docent. Daarnaast werk je buiten de les zelfstandig met behulp van het bijgeleverd lesmateriaal. De inhoud van de cursus Nederlands voor beginners wordt in overleg met je bedrijf en collega’s samengesteld. Hierbij levert Spring Instituut maatwerk.

Tijdens een cursus op A1-niveau of A2-niveau leer je onder andere hoe je eenvoudige zinnen kunt maken en hoe je jezelf kunt uitdrukken in het Nederlands in eenvoudige, alledaagse situaties. Daarnaast oefen je met het begrijpen van eenvoudige teksten en het reageren op eenvoudige vragen in het Nederlands. Je leert zelfstandig korte teksten te schrijven. Over het algemeen ontstaat er een mix tussen onderwerpen uit het dagelijks leven en van de werkvloer. Voorbeelden hiervan voor A1 zijn: 

  • Zichzelf voorstellen 
  • Eten en drinken 
  • Instructies en de agenda 
  • Naar de dokter 
  • Klokkijken en openingstijden 

Voorbeelden hiervan voor A2 zijn: 

  • Werkoverdrachten 
  • Telefonisch en online bestellen 
  • Verhuizen
  • Gewoontes in Nederland 
  • Klachtenafhandeling
Cursus Nederlands voor beginners taaldocent aan het werk.

Informatie voor werkgevers

Verbeterde communicatie en effectiviteit 
Effectiviteit op de werkvloer is afhankelijk van goede communicatie. Het is daarom belangrijk dat iedereen de Nederlandse taal goed beheerst. Met onze cursus Nederlands voor beginners kunnen deelnemers hun communicatie op de werkvloer en in het dagelijks leven verbeteren. Naast de ontwikkelingsmogelijkheden die dit biedt voor huidige werknemers, vormt het aanbieden van deze lessen potentiële werknemers ook een impuls om bij het bedrijf te komen werken. 

Flexibel en persoonlijk 
Bij de start van een cursus Nederlands voor beginners komt er een NT2-docent van Spring Instituut wekelijks langs op locatie om de deelnemers persoonlijk les te geven. Daarnaast studeren ze in hun eigen tijd door middel van een werkboek. Dit geeft de deelnemers de flexibiliteit om een deel van de cursus op hun eigen tempo te volgen. 

Maatwerk 
Onze cursus Nederlands bestaat altijd uit maatwerk. Zo kunnen wij het lespakket van de cursus afstemmen op de behoeftes van de deelnemer en die van het bedrijf. Denk hierbij aan de duur, planning, lestijden en inhoud van de cursus. Als de deelnemers voornamelijk op één van de domeinen willen focussen, bijvoorbeeld schrijven of spreken, passen we daar de cursus op aan. 

Hoe werkt het?

Stap 1  
Onze cursus Nederlands voor beginners beginnen we met een vrijblijvend intakegesprek, bestaande uit een kort intakegesprek en een intaketoets. Tijdens deze intake wordt het taalniveau van alle deelnemers vastgesteld door een NT2-docent.  

Stap 2 
Op basis van de resultaten van het intakegesprek en het huidige taalniveau van de deelnemers geeft de NT2-docent een advies per deelnemer. De NT2-docent stelt vast welke cursussen het beste bij de deelnemers passen en stelt op basis hiervan een lesprogramma voor.   

Stap 3  
Wanneer er akkoord is gegaan met het advies maken we een planning voor de cursus en starten we met de wekelijkse bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden op locatie gegeven door een NT2-docent. Naast de bijeenkomsten gaan de deelnemers zelf aan de slag. 

Stap 4  
Nadat de deelnemers succesvol een cursus hebben afgerond, ontvangen ze een certificaat. Daarnaast kunnen we per deelnemer kijken hoe ze nog verder kunnen leren in de toekomst. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een vervolgcursus volgen of doorstromen naar één van onze mbo-opleidingen. 

 

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.