Cursus Nederlands voor gevorderden

Met onze cursus Nederlands voor gevorderden kun je met basiskennis van de Nederlandse taal je Nederlands aanscherpen. Samen met een NT2-docent ga je aan de gang met Nederlands spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan leiden tot een verbeterde communicatie en effectiviteit op de werkvloer én in het dagelijks leven.

Niveau: Gevorderd
Duur: 60 uren (20 bijeenkomsten, 3 uur p/wk)
Startdata: maandelijks starten

* Inclusief vrijblijvende intake
* Incompany training
* Maatwerk in overleg mogelijk

Wat komt er aan bod?

Wat komt er aan bod?

In de taalcursus Nederlands voor gevorderden leert de deelnemer Nederlands door middel van wekelijkse lessen samen met een NT2-docent. De deelnemer werkt daarnaast aan opdrachten buiten de les met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal. Tijdens de cursus op B1-niveau leert de deelnemer deel te nemen aan complexe gesprekken. De deelnemer leert zijn of haar mening te uiten in het Nederlands. Verder leert de deelnemer zich uitdrukken in verschillende situaties, zoals op het werk en in het dagelijks leven. Daarbij leert de deelnemer zelfstandig gemiddeld complexe teksten lezen en schrijven. Over het algemeen ontstaat er een mix tussen onderwerpen uit het dagelijks leven en van de werkvloer.

Voorbeelden van onderwerpen op B1-nvieau:

  • werkoverleggen
  • gezondheid en bedrijfsarts
  • hobby’s
  • karaktereigenschappen
  • budgetten en inkomen

Hoe werkt het?

Stap 1

Onze cursus Nederlands voor gevorderden beginnen we met een vrijblijvend intakegesprek, bestaande uit een gesprek en een toets. Tijdens de intake wordt het taalniveau van alle deelnemers vastgesteld door een NT2-docent.

Stap 2

Op basis van de resultaten van het intakegesprek en het huidige taalniveau van de deelnemers geeft de NT2-docent en advies per deelnemer. De NT2-docent stelt vast welke cursussen het best bij de deelnemers passen en stelt op basis hiervan een lesprogramma voor.

Stap 3

Wanneer er akkoord is gegaan met het advies maken we een planning voor de cursus en starten we met de wekelijkse bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden op locatie gegeven door een NT2-docent. Naast de bijeenkomsten gaan de deelnemers zelf aan de slag met het bijgeleverde lesmateriaal.

Stap 4

Nadat de deelnemers succesvol een cursus hebben afgerond, ontvangen de deelnemers een certificaat. Daarnaast kunnen we per deelnemer bekijken of een vervolgtraject gewenst is. Zo kunnen de deelnemers een vervolgcursus volgen of doorstromen naar één van onze mbo-opleidingen.

Certificaat

De deelnemer ontvangt een certificaat nadat hij of zij de cursus succesvol heeft afgerond.

Voor wie?

De cursus Nederlands voor gevorderden is geschikt voor mensen die de Nederlandse taal deels beheersen, maar nog grote stappen kunnen maken in de grammatica en woordenschat. De cursus is gericht op deelnemers met een A2-niveau.

Eerdere deelnemers van deze cursus bestonden uit orderpickers, HR-medewerkers en logistiek supervisors.

Maatwerk

Onze cursus Nederlands voor gevorderden bestaat altijd uit maatwerk. Zo kunnen wij het lespakket van de cursus afstemmen op de behoeftes van de deelnemers en die van het bedrijf. Denk hierbij aan de duur, planning, lestijden en inhoud van de cursus.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.