Door de ogen van… Daan (Medewerker)

Daan werkt al 9 jaar op de afdeling Research & Development bij Spring Instituut. Wat doet hij op deze afdeling? Hoe ziet zijn werkdag eruit? Waarom is zijn werk leuk? Hoog tijd om hierachter te komen!

Vertel eens Daan. Wat houdt je functie in en waarom is het leuk?
“Officieel heet mijn functie ‘Technisch E-learning Consultant’. Hierbij houd ik me bezig met werkzaamheden op vormgevingsvlak. In de praktijk betekent dit dat ik ‘manusje-van-alles’ ben. Zo houd ik me bezig met het maken en onderhouden van onze website, drukwerk, de ontwikkeling van Leerpleinen en het inrichten van de Online Leeromgeving. Deze afwisseling maakt mijn werk echt leuk!”

Dat klinkt als een veelzijdige baan. In 9 jaar tijd heb je veel meegemaakt met en bij dit bedrijf. Wat maakt dat je al die jaren bij Spring Instituut bent blijven werken?
“Ja, we hebben zeker al veel meegemaakt. Ik heb ooit de kans gekregen om naar een webbureau te gaan, maar dat leek me saai. Je bent dan onderdeel van een groter geheel. Juist de diversiteit die Spring Instituut biedt, blijft trekken. Ook krijg je de vrijheid om je eigen functie uit te oefenen en mee te denken in de organisatie. Daarnaast is Marcel (eigenaar Spring Instituut) voor mij een inspirerende factor. Hij is altijd positief en ziet geen beren op de weg. Hierdoor hebben we veel gerealiseerd met Spring Instituut.”

Heb je een leuke anekdote voor me van een blunder die je meegemaakt hebt in je werk?
“Jazeker. Rob introduceren binnen Spring Instituut was m’n grootste blunder ooit. Sindsdien werk ik er al jaren mee samen en kom ik er niet vanaf!”

Lachend vervolgt Daan: “Nee hoor, ik ben erg blij met mijn collega’s. Wel heb ik een keer een brochure laten printen. Deze moest ik nog in het echt zien. Vervolgens loopt Marcel vrolijk naar me toe terwijl hij zegt: ‘Ja, leuke folder hoor! Groot, maar wel mooi. Ja, zeker mooi!’ Bleek het een folder op A3 formaat te zijn… Oeps, dat pakte iets groter uit dan het normale A5 formaat.”

Heb je nog een toekomstdroom die je graag wil bereiken?
“Ja, ik zou graag willen meemaken dat alle doelen van Spring Instituut verwezenlijkt worden. Daarnaast mag Spring Instituut ooit nog verhuizen naar mijn woonplaats. Lekker lopend of op de fiets naar het werk. Dat lijkt me wel wat!”

Wat is het meest bijzondere moment wat je meegemaakt hebt?
“Het zelfstandig en volwassener worden van Spring Instituut. In het begin werden de uitingen van Spring Instituut vorm gegeven door veel kleur, bloemen en bijen. Ondertussen is dit veranderd naar een cleaner ontwerp, waarbij functie boven vorm staat. Goede vormgeving is namelijk pas gelukt als je bereikt wat je in gedachten hebt. Wanneer iets geen toegevoegde waarde heeft, waarom gebruik je het dan?”

Daan Grundmeijer

Dit is ook waarvan ik houd: zaken verbeteren. Helemaal als iets niet goed loopt. Stapje voor stapje zorgen dat dit wél loopt… daar word ik blij van!

Welke werkzaamheden vind je het leukst om te doen en waarom?
“Een combinatie van techniek en vormgeving. Ik zoek graag naar nieuwe software, waardoor dingen makkelijker en sneller kunnen. Wel moet de kwaliteit behouden blijven, want we willen de gebruikerservaring van studenten steeds beter en makkelijker maken. Dit is ook waarvan ik houd: zaken verbeteren. Helemaal als iets niet goed loopt. Stapje voor stapje zorgen dat dit wél loopt… daar word ik blij van!”

Naast mbo-opleidingen maakt Spring Instituut ook Leerpleinen. Wat is de meerwaarde hiervan?
“Een bedrijf kan medewerkers laten leren door bitesized learning. Je biedt dan korte modules aan, waarin een bepaald onderwerp wordt behandeld. Voor sommige medewerkers is bijvoorbeeld een mbo-opleiding te zwaar, terwijl een module goed te doen is.
Ook kan het zijn dat een module over een heel specifiek onderwerp gaat. Denk bijvoorbeeld aan de normen en waarden van een bedrijf die elke nieuwe medewerker moet kennen. Door een korte module, kun je elke nieuwe medewerker hiermee kennis laten maken. Dit scheelt de werkgever veel tijd en zorgt voor een hogere kwaliteit. Iedereen leert namelijk hetzelfde en is op de hoogte door de module.”

Dat klinkt goed! Heb je ook een voorbeeld van een Leerplein?
“Ja, kijk maar eens op onze website onder ‘Leerpleinen’. Hier kun je letterlijk ervaren wat een Leerplein precies is en hoe dit werkt.”

Waarom moeten anderen ook bij Spring Instituut gaan werken?
“Bij mijn team R&D (Research & Development) zijn de werkzaamheden erg breed. Je hebt veel vrijheid binnen het bedrijf. Daarnaast is (bijna) alles mogelijk, zolang het maar goed doordacht is.”

Bedankt voor dit interview Daan. Op naar je tiende jubileum!


Ben je enthousiast geworden door dit interview en wil je ook bij Spring Instituut werken? Kijk dan bij onze vacatures!

Keuzedelen Spring InstituutNRTO bijeenkomst