Door de ogen van… Hanneke (Medewerker)

Een nieuwe baan, nieuwe collega’s en nieuwe ervaringen. In de eerste weken komt er altijd veel op je af. Hanneke weet dit. Zij is nu twee maanden in dienst als docent bij Spring Instituut. Wat maak je allemaal mee in die eerste periode? En hoe heeft zij dit ervaren? Hoog tijd om hierachter te komen!

Vertel eens Hanneke, waarom heb jij bij Spring Instituut gesolliciteerd?
*Het is even stil. Hanneke denkt diep na, lacht en begint te vertellen.*
In eerste instantie had ik vorig jaar als studiecoach gesolliciteerd. Helaas ging dit niet door. Wel hebben we elkaar onthouden. Ik voelde meteen een klik met Spring Instituut. Er was een bepaalde energie waardoor ik me direct op m’n gemak voelde. Dit bleek wederzijds te zijn, want toen Spring Instituut docenten zocht belden ze mij op. Achteraf is het goed dat ik docent ben geworden en geen studiecoach. Dit past beter bij me, want ik sta graag voor de klas.

Fijn dat het zo goed uitgepakt heeft. Wat zijn jouw werkzaamheden als docent?
Ik reis naar verschillende locaties in midden Nederland. Hier geef ik les aan studenten uit de logistiek en retail. Ter voorbereiding van de lessen overleg ik met de studiecoaches. Bijvoorbeeld of er nog bijzonderheden zijn met studenten. Dit kan ik vervolgens meenemen tijdens het lesgeven. Daarnaast ontwikkel ik lespakketten en houd ik me bezig met kwaliteitsverbetering van het lesgeven.

Wanneer je als docent aan de slag gaat, kom je op de leukste en gekste plekken. Je krijgt een kijkje in gesloten werelden.

In de eerste periode komt veel op je af. Dit kan best pittig zijn. Hoe heb jij dit ervaren?
Als een rollercoaster. Er komt zeker veel op je af. Na de eerste week was ik kapot van alle prikkels. Gelukkig wel prikkels door leuke dingen én leuke nieuwe collega’s.

Gelukkig een positieve rollercoaster. Wat is tot nog toe je leukste moment?
Het lesgeven aan een groep van het bedrijf Kuehne + Nagel. Dit was een erg leuke match. De studenten waren lekker nieuwsgierig en ik kreeg leuke voorbeelden en vragen. Daar word ik blij van!

Heb je daarnaast al bijzondere dingen meegemaakt?
Ja, ik ben bij een koekjesfabriek geweest van Casteleijn BV om les te geven aan een groep medewerkers. Eenmaal aangekomen kreeg ik een rondleiding door de fabriek. Een unieke ervaring! Hoe vaak krijg je nou een kijkje achter de schermen van een koekjesfabriek? Daarnaast kreeg ik ook nog koekjes mee naar huis. Dat was een lekkere verrassing.

hanneke-struiksma

Hanneke, docent bij Spring Instituut.

Is de baan docent wat je ervan verwacht had?
Ja, al had ik van tevoren geen verwachtingen. Ik ga ergens neutraal in en volg dan mijn gevoel. Zo is de sfeer en communicatie bij Spring Instituut erg open. In zo’n klimaat werk ik graag.
Daarnaast is docent een nieuwe functie in het bedrijf. Hierdoor kan ik me lekker laten verrassen. De eerste weken was ik vooral observeerder en liet ik alles op me afkomen. Ik was mijn weg aan het vinden. Nu is het tijd om de leeropbrengsten te oogsten. Dit is meteen een mooie uitdaging: het continue verbeteren van het lesgeven en het invullen van de functie.

Waarom is het zo leuk om als docent voor Spring Instituut te werken?
Wanneer je als docent aan de slag gaat, kom je op de leukste en gekste plekken. Je krijgt een kijkje in gesloten werelden. Daarnaast is het nét iets anders dan het regulier onderwijs: lekker eigenwijs.

Bedankt voor dit interview Hanneke en gefeliciteerd met het doorlopen van je proefperiode!


Ook aan de slag bij Spring Instituut?
Houd je van een open sfeer, durf jij jouw eigen weg te gaan en verantwoordelijkheid te nemen? Kom dan werken in een jong en dynamisch bedrijf. Klik hier voor onze vacatures!