Door de ogen van… Kevin Aarts (Student)

 1. Naam
  Kevin Aarts
 1. Opleiding
  Mbo-3 Logistiek Teamleider
 1. Bedrijf waar je werkt
  Audax Holding B.V. – Logistiek
 2. Leeftijd
  22
 1. Woonplaats
  Gilze

Kevin Aarts tekende op 15 januari zijn diploma. Dit moest gevierd worden, want Kevin is onze eerste Student die het examen heeft afgelegd volgens ons ‘nieuwe’ concept. Dit betekent: zonder een ROC en volgens onze eigen examenrichtlijnen. We waren erg benieuwd hoe het examen en de opleiding bevielen en belden hem op!

Gefeliciteerd met je diploma! Hoe voelt het om nu geslaagd te zijn?
Ik heb mijn opleiding gelukkig snel doorlopen, omdat ik erg leergierig ben. Mijn Praktijkopleider hielp mij ook erg goed en dat was prettig! Op het eind hoefde ik alleen nog maar mijn keuzedelen af te ronden en toen mocht ik al op examen. Soms was ik wel veel tijd kwijt met het maken van mijn opdrachten, vooral de Theorieopdrachten kostten veel tijd. Ik ben daarom ook blij dat ik er nu ‘klaar mee ben’ en dat ik me volledig kan richten op mijn werk.”

Hoe vond je het om een opleiding bij Spring Instituut te volgen?
Ik vond het leuk om te merken dat ik de theorie makkelijk kon toepassen op de praktijk! In het begin was het natuurlijk even wennen om weer een opleiding te doen en dit zelf te plannen en te organiseren. Later kreeg ik een eigen Studiecoach, Maartje, die mij persoonlijke begeleiding gaf. Dit maakte het veel prettiger! Ik kon altijd op haar terugvallen en als ik een vraag of opmerking had kon ik bellen met mijn Studiecoach.

Wat heb je geleerd?
Ik heb vooral nieuwe inzichten gekregen in hoe ik mijn collega’s moet benaderen en aan moet spreken als ze iets verkeerd doen. Voorheen durfde ik het niet aan om mijn collega’s hierop te wijzen. Doordat ik in de laatste periode hiermee moest oefenen, gaat het me veel beter af. Nu doe ik het bijna dagelijks als ik zie dat het nodig is!

Kun je daar een voorbeeld van geven?
Ik werk bijvoorbeeld al vijf jaar overdag samen met dezelfde collega’s. Dat gaat vaak heel goed, maar ’s avonds komt de avondploeg en die werken soms op een hele andere manier. Het is mijn taak om de regels en richtlijnen bij deze ploeg duidelijk te maken en dat gaat me steeds makkelijker af. Het maakt me nu bijvoorbeeld minder uit of ik een uitzendkracht of een vaste collega moet aanspreken. Zodra ik zie dat het nodig is, kan ik mijn collega’s helpen om de taken op de goede manier uit te voeren.

Wat vond je het leukste om te doen?
Het leukste vond ik de eindtoetsing in de praktijk aan het eind van de opleiding. Je leert namelijk best veel tijdens zo’n opleiding en dan is het leuk om dit toe te passen. Je mag dan aan iemand laten zien wat je hebt geleerd en hoe je handelt in de praktijk. Tijdens de eindtoetsing kreeg ik de bevestiging dat ik het goed deed! Deze bevestiging schiet er in het dagelijkse werk weleens bij in, dus het is erg fijn om dit tijdens de eindtoetsing wel te krijgen.

Wat vond je het lastigste om te doen?
Soms vond ik het lastig dat ik opdrachten moest maken die ik niet direct kon toepassen op mijn eigen praktijk. Bijvoorbeeld de THT-datum (ten minste houdbaar tot), daar werk ik normaal nooit mee. Het was lastig om deze opdrachten binnen mijn eigen bedrijf uit te voeren. Dat betekende dat ik soms wat langer op deze opdrachten aan het ploeteren was. Uiteindelijk zorgde dit er wel voor dat mijn werkkennis verbreedde en dat ik nu over meer zaken kan meepraten op de werkvloer.

Heb je nog tips voor Studenten die op dit moment met de opleiding bezig zijn?
Studenten moeten vooral niet te snel door de opleiding heen willen, dan kom je jezelf namelijk tegen. Er zijn bepaalde opdrachten waar je de tijd voor moet nemen om goed te zien en te begrijpen wat het inhoudt. Houd dus een realistische tijdsplanning aan, dan leer je er het meeste van! En…blijf gewoon positief!

Keuzedelen Spring Instituut