Leerveld

 

Welkom

Leerveld biedt talentvolle jonge sporters een toekomstbestendige basis door hun sportieve leven te verrijken met een mbo-opleiding en relevante werkervaring bij één van de sponsoren van hun club. Zo creëren we een win-win situatie: de sporter hoeft niet te kiezen tussen werken, studeren en sporten en de sponsor krijgt er een jonge, gemotiveerde werknemer bij.

De talentvolle sporter​

De talentvolle sporter krijgt de kans om naast zijn of haar sportieve carrière te werken aan de toekomst. Leerveld faciliteert een leuke baan bij één van de sponsoren. De sporter verdient een eigen salaris en kan een mbo-diploma behalen zonder daarvoor vijf dagen per week naar school te hoeven.

Meer informatie

Sponsoren

Sponsoren merken dat het steeds moeilijker wordt om goed personeel te vinden en gemotiveerd te houden. Leerveld biedt de unieke mogelijkheid om jonge, gemotiveerde en sportieve werknemers te binden aan jullie bedrijf. Dit is een mooi voorbeeld van maatschappelijk verantwoord sponsoren!

Meer informatie

Ambassadeur

Ambassadeur Martin Jol steunt het project Leerveld. Hij zet zich in om sporters te motiveren verder te denken dan alleen hun sport. “Het unieke aan dit project is dat het allemaal kan; voetballen, werken én een mbo- diploma halen.” Een succesvolle carrière is niet vanzelfsprekend en daarom is het zo belangrijk na te denken over de toekomst. Martin Jol: “Ik zou iedereen aanraden over een plan B na te denken. Met het project van Leerveld is dit mogelijk. Daarom zou ik deze kans met beide handen aangrijpen.”

Leerveld is het perfecte voorbeeld van maatschappelijk bewust ondernemen

De talentvolle sporter​

Wat is Leerveld?

Leerveld is opgezet in samenwerking met opleidingsinstituut Spring Instituut en uitzendbureau Effectief Werken. Leerveld faciliteert een mbo-opleiding én een betaalde baan bij één van de sponsoren van je club. Zo krijg je de kans om naast je sportieve carrière te bouwen aan je toekomst. Zo hoef je dus niet te kiezen tussen studeren, werken of sporten. Met Leerveld kan het allemaal!

De opleiding is op zo ingericht dat je deze makkelijk kunt volgen naast je sportcarrière: je leert grotendeels in de praktijk en hoeft maar één keer per maand naar school

Hoe werkt het?

 • Leerveld faciliteert een betaalde baan bij één van de sponsoren van de sportvereniging én een erkende mbo-opleiding bij Spring Instituut, dé online opleider van Nederland.
 • Je begint je loopbaan bij de sponsor met een proefperiode van één maand. Bevalt deze goed aan beide kanten? Dan kun je echt van start met studeren en werken!
 • Je hoeft maar één dag per maand naar ‘school’ in de vorm van een studiebijeenkomst op locatie bij jou in de buurt.
 • Je leert grotendeels in de praktijk: onder begeleiding van een ervaren collega, leer jij de fijne kneepjes van het vak. Daarnaast leer je in je eigen tijd en tempo met behulp van de interactieve leeromgeving van Spring Instituut.
 • Je wordt gekoppeld aan een persoonlijke studiecoach die een vinger aan de pols houdt. Heb je vragen over de lesstof? Iedere werkdag zit er een docent klaar om al je vragen te beantwoorden, óók in de avonduren.
 • Je maakt kennis met de nieuwste trends en ontwikkelingen in jouw vakgebied, verdient je eigen salaris en stoomt jezelf klaar voor de toekomst! En ondertussen? Blijf je lekker sporten.

Opleidingen

Leerveld biedt opleidingen aan in de sectoren retail, logistiek, commercieel en facilitair op mbo-niveau 2, 3 en 4. Het niveau en type opleiding worden afgestemd op jouw mogelijkheden en die van de sponsor.

Interesse?

Leerveld is het perfecte voorbeeld van maatschappelijk bewust ondernemen

Sponsoren

Wat is Leerveld?

Leerveld is opgezet in samenwerking met opleidingsinstituut Spring Instituut (het opleidingsinstituut) en uitzendbureau Effectief Werken. Leerveld faciliteert een betaalde baan bij één van de sponsoren én een erkende mbo-opleiding voor jonge sporters. De opleiding is op een unieke en innovatieve manier ingericht, waardoor deze gemakkelijk naast de sportcarrière gevolgd kan worden:

Hoe werkt het?

 • De sporter hoeft slechts één keer per maand naar school in de vorm van een studiebijeenkomst. Deze bijeenkomst wordt op een locatie in de buurt gegeven door een ervaren vakdocent.
 • De sporter leert grotendeels in de praktijk en onder begeleiding van een ervaren collega uit de praktijk (de praktijkopleider).
 • Daarnaast leert de sporter in zijn of haar eigen tijd en tempo met behulp van de interactieve online leeromgeving.
 • Spring Instituut biedt intensieve persoonlijke begeleiding in de vorm van een studiecoach en directe online hulp op alle werkdagen (ook in de avonduren).
 • De sporter doet dagelijks nieuwe, relevante kennis op en de sponsor krijgt er een waardevolle werknemer bij.

De sporter kan kiezen uit mbo-opleidingen niveau 2, 3 en 4. Leerveld biedt opleidingen aan in de retail, logistiek en commerciële en facilitaire sector. Het niveau en type opleiding bepaalt Leerveld samen met het bedrijf!

Goed om te weten..

De sporter start zijn of haar loopbaan bij de sponsor met één maand proefperiode. De sponsor betaalt een uurtarief aan het uitzendbureau Effectief Werken. De kosten voor de opleiding zijn hierin verwerkt. De sponsor heeft recht op de subsidie praktijkleren, waarmee een groot deel van de opleidingskosten gedekt wordt. Na het behalen van het diploma kan de sponsor de sporter zelf in dienst nemen.

Studeren, werken of sporten: wat als je niet hoeft te kiezen?

Wat als de sporter stopt bij de vereniging?

Mocht een speler stoppen bij de vereniging (bijvoorbeeld omdat deze bij een andere vereniging gaat voetballen), dan mag de sponsor besluiten of de sporter zijn of haar opleiding en baan voortzet. Indien de sponsor dit niet meer wenst, zoekt Leerveld een nieuwe werkgever waar de sporter zijn of haar opleiding kan afmaken.

Interesse?

Powered by Spring Instituut en Effectief Werken

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.