Logistiek medewerker
mbo-2

Tijdens de opleiding Logistiek medewerker mbo-2 krijg je de benodigde kennis en vaardigheden aangeboden om optimaal te werken binnen de logistiek. Hierbij staan onderwerpen zoals de goederenstroom, VAL-activiteiten, het afronden van orders en het verzenden van goederen centraal. Instructies opvolgen, processen uitvoeren en rapporteren aan de leidinggevende zijn hier tevens onderdeel van.

Niveau: mbo-2
Duur: 1 jaar
Startmoment: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden voor bbl opleiding i.v.m. ontwikkelen. 

Wat komt er aan bod?


In de opleiding Logistiek medewerker mbo-2 krijgt de student alle kennis en vaardigheden aangeboden die nodig zijn om als medewerker te kunnen werken in de logistieke sector. In de eerste periode gaat de student aan de slag met de goederenstroom. Het lossen, controleren en invoeren van goederen evenals het opslaan van goederen staan hierbij centraal.

In de tweede periode verdiept de student zich in het verzamelen en controleren van orders en het uitvoeren van VAL-activiteiten. Vervolgens duikt de student in het afronden van orders, waarbij bijvoorbeeld de voorraadinventarisatie aan bod komt. In de laatste periode leert de student alles over het verzenden van goederen.

Lesplan


De opleiding tot logistiek medewerker bestaat uit vier periodes. In deze periodes leert de student alles wat nodig is om als logistiek medewerker aan de slag te kunnen gaan.

Tijdens de opleiding volgt de student naast de inhoudelijke kerntaken enkele verplichte onderdelen:

  • 2 keuzedelen
  • rekenen niveau 2
  • Nederlands 2F
  • loopbaan & burgerschap

Hoe werkt het?


De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en in eigen tempo worden gevolgd. Dit faciliteren we door studenten persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach en een praktijkopleider vanuit het leerbedrijf.

Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de student welke vaardigheden hij of zij al beheerst van die periode en welke vaardigheden nog moeten worden geoefend in de praktijk.

Gedurende iedere periode gaat de student aan de slag met het verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan het lezen van theorie, het maken van oefenvragen, het doornemen van online lessen en het maken van praktijkvragen. De student sluit de periode af met het maken van de praktijkafsluiting. Hierdoor is de groei die de student heeft gemaakt goed zichtbaar.

Diploma


De student ontvangt een erkend mbo-diploma nadat hij of zij de opleiding volledig heeft afgerond.

Voor wie?


De opleiding logistiek medewerker mbo-2 is zowel geschikt voor mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector, als voor mensen die hier al een tijdje werkzaam in zijn. Bijvoorbeeld wanneer ze hun kennis en vaardigheden op de werkvloer en op de arbeidsmarkt willen verbeteren.

Bij Spring Instituut volgt de student de opleiding grotendeels in de praktijk. De student volgt de opleiding in de eigen tijd via een online leeromgeving en past de opgedane kennis direct toe in de praktijk.

Subsidiemogelijkheden


Het is mogelijk om maximaal € 2700 subsidie* per jaar te ontvangen. De subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die u maakt voor de begeleiding van een student.

Verder kunt u eenmalig € 1000 STAP-budget* ontvangen wanneer de student zich aanmeldt bij UWV.

*Neem contact met ons op om te vragen naar de voorwaarden.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Informatie voor werkgevers

De logistieke sector heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en speelt hierdoor een steeds grotere rol in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd hebben werkgevers moeite met het vinden van medewerkers met de juiste ervaringen en vaardigheden door de krappe arbeidsmarkt.

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw organisatie. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.