Logistiek medewerker
mbo-2

Tijdens de opleiding Logistiek medewerker mbo-2 krijg je de benodigde kennis en vaardigheden aangeboden om optimaal te werken binnen de logistiek. Hierbij staan onderwerpen zoals de goederenstroom, VAL-activiteiten, het afronden van orders en het verzenden van goederen centraal. Instructies opvolgen, processen uitvoeren en rapporteren aan de leidinggevende zijn hier tevens onderdeel van.

Niveau: mbo-2
Duur: 1 jaar
Startmoment: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

* max. 2700 euro subsidie praktijkleren per jaar

Voor wie?

De opleiding Logistiek medewerker mbo-2 is geschikt voor mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector. Alle benodigde basisvaardigheden en kennis om aan de slag te gaan in de logistiek komen aan bod.

De opleiding is ideaal voor zowel mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector, als mensen die hier al een tijdje werkzaam zijn en hun kennis en vaardigheden op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren.

Bij Spring Instituut volg je, je opleiding grotendeels in de praktijk. Je volgt je opleiding in je eigen tijd via een online leeromgeving en pas je direct toe wat je geleerd hebt in de praktijk. Het is dus een veelal praktische opleiding, waardoor je niet lang stil hoeft te zitten.

Wat komt er aan bod?

In de opleiding Logistiek medewerker krijg je alle kennis en vaardigheden aangeboden die nodig zijn om te kunnen werken in de logistieke sector. In de eerste periode ga je aan de slag met de goederenstroom. Het lossen, controleren en invoeren van goederen evenals het opslaan van goederen staan hierbij centraal.

In de tweede periode verdiep je je in het verzamelen en controleren van orders en het uitvoeren van VAL-activiteiten. Vervolgens duik je in het afronden van orders, waarbij de voorraadinventarisatie aan bod komt. In de laatste periode leer je alles over het verzenden van goederen, van het verzendklaar maken tot het laden van goederen en afronden.

Informatie voor werkgevers

De logistieke sector heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en speelt hierdoor een steeds grotere rol in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd hebben werkgevers moeite met het vinden van medewerkers met de juiste ervaringen en vaardigheden door de krappe arbeidsmarkt.

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw organisatie. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis.

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en op eigen tempo worden gevolgd. Dit wordt dus op het eigen tempo van de deelnemer gedaan. Dit faciliteren we door medewerkers persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach. Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de deelnemer welke vaardigheden hij of zij al beheerst en welke vaardigheden nog geoefend moeten worden in de praktijk.

Gedurende iedere periode van de opleiding gaat de deelnemer aan de slag met het oefenen in de praktijk en verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan theorie, oefenvragen, online lessen en een kennistoets. De deelnemer sluit de periode af met het maken van een opdracht. Hierdoor is de groei die de medewerker heeft gemaakt goed zichtbaar. 

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.