Logistiek supervisor
mbo-4

Tijdens de opleiding Logistiek supervisor mbo-4 krijg je de benodigde kennis en vaardigheden aangeboden om optimaal te werken binnen de logistiek. Hierbij staan onderwerpen zoals ketenlogistiek, het logistiek proces, beheren van relaties en het personeelsbeleid centraal.

Je gaat aan de slag met theorie, oefenvragen, online lessen en praktische opdrachten. Dit maakt deze opleiding ideaal voor zowel mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector, als mensen die hier al een tijdje werkzaam in zijn en hun kennis en vaardigheden, prestaties op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren. 

Niveau: mbo-4
Duur: 2 jaar
Startdata: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

* tot 2700 euro subsidie praktijkleren per jaar

Voor wie?

De opleiding tot logistiek supervisor mbo-4 is geschikt voor deelnemers die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector. Alle benodigde basisvaardigheden en kennis om aan de slag te gaan in de logistiek komen aan bod. Deelnemers die de opleiding bij Spring Instituut volgen leren grotendeels in de praktijk. Ze volgen de opleiding in hun eigen tijd via een online leeromgeving en passen wat ze geleerd hebben direct toe op de werkvloer. Het is dus een veelal praktische opleiding, waardoor deelnemers niet lang stilzitten.

Tevens is deze opleiding geschikt voor medewerkers die al werkzaam zijn in de logistiek en hun kennis, vaardigheden, prestaties op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren.  

Waarom?

De logistieke sector heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en speelt hierdoor een steeds grotere rol in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd hebben werkgevers moeite met het vinden van medewerkers met de juiste ervaringen en vaardigheden door de krappe arbeidsmarkt.

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw organisatie. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de opleiding logistiek supervisor mbo-4 krijg je alle kennis en vaardigheden aangeboden die nodig zijn om te kunnen werken in de logistieke sector. In de eerste periode ga je aan de slag met het in kaart brengen van de ketenlogistiek.

In de daaropvolgende periodes ga je aan de slag met het logistieke proces, het opstellen en bijstellen van het afdelingsbudget en het beheren van relaties. In de laatste periodes duik je in het onderdeel personeelsbeleid. Denk hierbij aan de werving en selectie, het begeleiden van medewerkers en het maken van planningen.

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en op eigen tempo worden gevolgd. Dit wordt dus op het eigen tempo van de deelnemer gedaan. Dit faciliteren we door medewerkers persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach. Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de deelnemer welke vaardigheden hij of zij al beheerst en welke vaardigheden nog geoefend moeten worden in de praktijk.

Gedurende iedere periode van de opleiding gaat de deelnemer aan de slag met het oefenen in de praktijk en verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan theorie, oefenvragen, online lessen en een kennistoets. De deelnemer sluit de periode af met het maken van een opdracht. Hierdoor is de groei die de medewerker heeft gemaakt goed zichtbaar.

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.