Logistiek teamleider
mbo-3

Tijdens de opleiding Logistiek teamleider mbo-3 krijg je de benodigde kennis en vaardigheden aangeboden om optimaal te werken als teamleider in de logistiek. Hierbij staan niet alleen de basisonderwerpen zoals goederenstroom, VAL-activiteiten en het afronden van orders en verzenden van goederen centraal. Ook ga je aan de slag met het coördineren en begeleiden van logistieke werkzaamheden en het doen van verbetervoorstellen.

Niveau: mbo-3
Duur: 1,5 jaar
Startmoment: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

* max. 2700 euro subsidie praktijkleren per jaar

Voor wie?

De opleiding tot logistiek teamleider mbo-3 is geschikt voor mensen die de stap willen maken van medewerker naar teamleider. Hierbij is het van belang om nauwkeurig te kunnen werken en overzicht te kunnen houden.

De opleiding is ideaal voor zowel mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector, als mensen die hier al een tijdje werkzaam in zijn en hun kennis en vaardigheden, prestaties op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren.

Tevens is deze opleiding geschikt voor medewerkers die reeds taken van een teamleider uitvoeren in de logistiek, en hun kennis en vaardigheden en hiermee hun prestaties op de werkvloer willen verbeteren.

Bij Spring Instituut volg je, je opleiding grotendeels in de praktijk. Je volgt je opleiding in je eigen tijd en tempo via onze online leeromgeving. Vervolgens pas je direct toe wat je geleerd hebt in de praktijk. Het is dus een veelal praktische opleiding, waardoor je niet lang stil hoeft te zitten.

 

Wat komt er aan bod?

Tijdens de opleiding tot logistiek teamleider mbo-3 krijg je alle kennis en vaardigheden aangeboden die nodig zijn om als teamleider te kunnen werken in de logistieke sector. In de eerste vier periodes ga je aan de slag met de basisvaardigheden van de logistieke medewerker. Denk hierbij aan de goederenstroom, VAL-activiteiten, het afronden van orders en het verzenden van goederen.   

In de laatste vier periodes leer je over het coördineren en begeleiden van logistieke werkzaamheden, over het voeren van een werkoverleg en het doen van verbetervoorstellen voor het logistieke proces. Hiermee word je klaargestoomd voor het werk als teamleider in de logistiek.

Informatie voor werkgevers

De logistieke sector heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en speelt hierdoor een steeds grotere rol in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd hebben werkgevers moeite met het vinden van medewerkers met de juiste kennis en en vaardigheden door de krappe arbeidsmarkt.

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw organisatie. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis.

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en op eigen tempo worden gevolgd. Dit wordt dus op het eigen tempo van de deelnemer gedaan. Dit faciliteren we door medewerkers persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach. Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de deelnemer welke vaardigheden hij of zij al beheerst en welke vaardigheden nog geoefend moeten worden in de praktijk.

Gedurende iedere periode van de opleiding gaat de deelnemer aan de slag met het oefenen in de praktijk en verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan theorie, oefenvragen, online lessen en een kennistoets. De deelnemer sluit de periode af met het maken van een opdracht. Hierdoor is de groei die de medewerker heeft gemaakt goed zichtbaar. 

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.