Logistieke opleidingen

In de laatste jaren heeft de logistieke sector een enorme groei doorgemaakt in Nederland. Deze ontwikkeling is grotendeels te danken aan de opkomst van e-commerce in combinatie met verschillende trends binnen de logistiek zoals robotisering, duurzaamheid, en digitalisering.

Ook is er sprake van krapte op de arbeidsmarkt, waardoor het steeds lastiger wordt voor logistieke bedrijven om geschikte medewerkers met de juiste kennis en ervaringen aan te trekken, motiveren en behouden. Het daarom is belangrijk dat bedrijven rekening houden met deze ontwikkelingen om succesvol te blijven in de logistieke sector.

Informatie voor de werkgever

Met onze flexibele opleidingen logistiek kunnen zowel bedrijven als deelnemers up-to-date blijven in de logistieke sector, de productiviteit op de werkvloer verhogen én hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. In onze opleidingen leren deelnemers alle vaardigheden die ze nodig hebben om optimaal te werken in de logistieke sector. Deelnemers volgen een opleiding in hun eigen tijd en tempo naast hun werk en passen de opgedane kennis direct toe in de praktijk op de werkvloer. Hierdoor is een logistieke opleiding bij Spring Instituut relevant voor zowel de medewerker als het bedrijf.

Logistiek medewerker mbo-2

Tijdens de opleiding Logistiek medewerker mbo-2 leer je alle basics op het gebied van logistiek zoals het ontvangen, controleren, verzamelen en verzenden van goederen.

Logistiek teamleider mbo-3

Tijdens de opleiding Logistiek teamleider mbo-3 leer je meer over het coördineren en begeleiden van logistieke werkzaamheden en het verantwoordelijk zijn voor je eigen team.

Logistiek supervisor
mbo-4

In de opleiding Logistiek supervisor mbo-4 leer je meer over hoe je leiding geeft en het waarborgen van de kwaliteit en het logistieke proces. 

Specialist transport en logistiek mbo-4

In de opleiding Specialist transport en logistiek mbo-4 ben jij verantwoordelijk voor de planning en organisatie van het transport van jouw bedrijf. Je draagt bij aan het optimaliseren van het transportproces binnen jouw bedrijf.

Waarom een Logistieke opleiding volgen bij Spring Instituut?

Lekker leren in de praktijk

Deelnemers die een zorgopleiding bij Spring instituut volgen leren grotendeels in de praktijk. Ze volgen de opleiding in hun eigen tijd via een online leeromgeving en passen wat ze geleerd hebben direct toe op de werkvloer. Dit betekent dat de deelnemer en het leerbedrijf direct kunnen profiteren van de nieuwe kennis en vaardigheden. Daarnaast hoeven onze deelnemers dankzij deze methode niet onnodig naar school: bij Spring Instituut leren deelnemers in de praktijk in plaats van de schoolbanken. Hierdoor hoeven ze nauwelijks werk te missen.

Flexibel leren

Bij Spring Instituut vinden we het belangrijk dat iedereen op hun eigen manier en tempo een opleiding kan volgen, waar en wanneer hen dit uitkomt. Daarom zorgen wij ervoor dat onze opleidingen zo flexibel mogelijk zijn. Dit doen we door iedere student te ondersteunen tijdens hun studie door middel van persoonlijke begeleiding van een individuele studiecoach. Het is daarnaast mogelijk om maandelijks te starten met een opleiding, waardoor deelnemers niet lang hoeven te wachten voordat ze kunnen beginnen met leren. 

Subsidie Praktijkleren

Op al onze zorgopleidingen is de subsidie praktijkleren van toepassing. Hiermee kan je tot 2700 euro per medewerker per jaar ontvangen. Dit maakt het volgen van een opleiding bij Spring Instituut zeer voordelig en in sommige gevallen zelf kostenneutraal. Spring Instituut zal het leerbedrijf ondersteunen bij het aanvragen van deze subsidie en alle bijkomende aandachtspunten.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.