Medewerker facilitaire dienstverlening mbo-2

Bedrijven zijn erg afhankelijk van de kwaliteit van hun facilitaire dienstverlening, en wanneer een bedrijf verandert gaat de facilitaire dienstverlening hierin mee. Het is daarom belangrijk dat bedrijven facilitaire medewerkers vinden met de juiste ervaringen en vaardigheden. Dit kan erg moeilijk zijn in de huidige krappe arbeidsmarkt.

Tijdens de opleiding facilitair medewerker mbo-2 leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om optimaal te werken als medewerker in de facilitaire dienstverlening.

Niveau: mbo-2
Duur: 1 jaar
Startmoment: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar* 

* max. 2700 euro subsidie praktijkleren per jaar

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iemand die graag contact onderhoudt met verschillende partijen en wil meewerken aan de facilitaire processen binnen het bedrijf.

Tijdens de opleiding medewerker facilitaire dienstverlening mbo-2 leer je over zaken zoals het uitvoeren van catering werkzaamheden en het beheren van gebouwen en apparatuur. Dit maakt deze opleiding perfect voor mensen die in de facilitaire dienstverlening werken en hun kennis en vaardigheden, prestaties op de werkvloer én positie op de arbeidsmarkt willen vergroten. 

Waarom?

Binnen de facilitaire markt verandert veel. Zo verschuift de focus van efficiency en kostenbesparing naar kwaliteit en innovatie, groeit de invloed van technologie en outsourcing en is duurzaamheid een steeds belangrijker thema. Door deze veranderingen ontstaan uitdagingen om de beste werkomgeving te blijven creëren. 

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw bedrijf. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis. 

Wat komt er aan bod?

Tijdens de opleiding medewerker facilitaire dienstverlening mbo-2 behandel je de volgende onderwerpen:

 • werkzaamheden voorbereiden en afstemmen 
 • ruimtes gebruiksklaar maken 
 • optreden als aanspreekpunt 
 • uitvoeren van administratieve werkzaamheden 
 • assisteren bij voorraadbeheer 
 • bijdragen aan veilige situaties 
 • uitvoeren van onderhoud- en herstelwerkzaamheden
 • werkzaamheden uitvoeren gericht op voeding 
 • evalueren van de werkzaamheden 
 • assisteren bij het beheren van gebouwen 
 • logistieke werkzaamheden uitvoeren 
 • cateringwerkzaamheden uitvoeren 

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en op eigen tempo worden gevolgd. Dit faciliteren we door medewerkers persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach. Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de deelnemer welke vaardigheden hij of zij al beheerst en welke vaardigheden nog geoefend moeten worden in de praktijk.

Gedurende iedere periode van de opleiding gaat de deelnemer aan de slag met het oefenen in de praktijk en verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan theorie, oefenvragen, online lessen en een kennistoets. De deelnemer sluit de periode af met het maken van een opdracht. Hierdoor is de groei die de medewerker heeft gemaakt goed zichtbaar. 

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.