Hoera! De 500ste student bij Spring Insituut!

Vandaag was het feest bij Spring Instituut, want we schreven de 500ste student in voor één van onze opleidingen. We zijn er trots op dat we ook als zelfstandig opleidingsinstituut zoveel studenten naar een erkend mbo-diploma kunnen begeleiden. Vanochtend trakteerden we daarom de studenten, Coop Supermarkten en onze medewerkers op een lekker stuk taart.

De feestelijkheid vond plaats tijdens de startbijeenkomt. Acht retail studenten van verschillende Coop Supermarkt filialen trapten tijdens deze bijeenkomst de start van hun opleiding af. Ze ondertekenden hun onderwijsovereenkomst en kregen uitleg over ons opleidingsconcept. Met deze kick-of zorgen we ervoor dat studenten met veel plezier en voldoende informatie aan de opleidingen beginnen.

Feest
Naast de serieuze zaken was er ook tijd voor een feestje. Er hingen slingers en ballonnen en voor iedereen was er een stuk taart. Student Shaun van Coop Supermarkten in Zwolle werd extra in het zonnetje gezet. Omdat hij precies de 500ste aanmelder was, werd hij verrast met een bos bloemen en een cadeaubon. We spraken Shaun, die vandaag startte met de mbo-4 opleiding tot filiaalmanager, om te horen wat hij hiervan vond.

Gefeliciteerd je bent de 500ste student! Hoe vond je het om hier vanochtend mee verrast te worden?

“Ja, vooropgesteld was het natuurlijk super leuk! Ik had het totaal niet verwacht en ben erg blij met de cadeaubon en de bos bloemen die ik erbij kreeg. Stiekem vind ik het wel altijd ongemakkelijk wanneer even alle aandacht naar mij gaat. Maar… dit vind ik ook iets waar ik mee moet leren omgaan.”

En dat leren is natuurlijk wat je bij ons komt doen! Wat hoop je uit de opleiding te halen?

“Ik wil graag leren hoe ik meer van mezelf kan laten zien. Dit is namelijk een leerpunt dat ik ook uit mijn eerdere opleiding meekreeg. Daarnaast wil ik binnen de detailhandel doorgroeien en hiervoor hoop ik veel inhoudelijke kennis te krijgen. Mijn doel is om na de opleiding door te groeien tot afdelingschef en wellicht later zelfs tot filiaalmanager.”

Je werkt 32 uur. Hoe ga je tijd maken om naast jouw werk te blijven leren?

“Ik denk dat dat wel goed komt! We zijn nu bezig met een vast rooster, waardoor ik straks vaste dagen en tijden heb waarop ik vrij ben. Ik heb met mezelf afgesproken om die dagen iets aan school te doen. Daarnaast wil ik ook proberen om ’s avonds na het werk aan de opleiding te werken.” 

Bedankt Shaun! We wensen jou en je collega’s veel succes en plezier met de opleiding. 

Benieuwd hoe onze startbijeenkomsten gaan en hoe we deze mijlpaal gevierd hebben? Bekijk dan onderstaande video.