Subsidie praktijkleren zeker tot 2023

De afgelopen maanden was de subsidie en de toekomst hiervan veelvuldig in het nieuws. Wat gaat er met de subsidie gebeuren? Aan deze onzekerheid is nu een eind gekomen. De tweede kamer was unaniem: de subsidie praktijkleren wordt verlengd tot 2023. Met dit besluit geeft de regering een boost aan het leren op de werkplek. Bedrijven kunnen medewerkers de komende jaren weer voordelig opleiden. 

Wat betekent dit voor het bedrijfsleven?
Met de subsidie praktijkleren stimuleert de overheid bedrijven om te investeren in hun medewerkers. Dankzij de tegemoetkoming kunnen medewerkers kostenneutraal een erkend mbo-diploma bij Spring Instituut behalen. Hierbij kunnen zij kiezen voor een opleiding in de retail, logistiek of zakelijk dienstverlening. Na inschrijving heeft het bedrijf recht op de subsidieregeling van maximaal 2.700 euro per medewerker. Voorwaarde is dat het bedrijf erkend is als leerbedrijf door de SBB.

Lekker leren in de praktijk
Al 10 jaar lang zien wij de kracht van een praktijkgerichte opleiding. De medewerker doet nieuwe kennis op en past deze direct toe in de praktijk. Zo wordt de theorie waardevol voor de student en het bedrijf. Op dit moment leiden we zeshonderd studenten door heel Nederland op. Wilt u uw medewerkers ook lekker laten leren in de praktijk? Klik dan hier of neem contact op.

Maartje Peters