Tien jaar Spring Instituut

Hoera! Deze week is het feest, want we vieren onze tiende verjaardag. Tien jaar Spring Instituut! Een periode met veel ups en downs, snelle veranderingen, een stijgende lijn en een opleidingsconcept waar we intussen hartstikke trots op (mogen) zijn. Hoog tijd om hier bij stil te staan.

Voor deze blog gingen we in gesprek met oprichter Marcel Miltenburg. Het kloppend hart achter de organisatie en de ideeën die eruit voortvloeien. Tien jaar is niet niks… Daarin is ontzettend veel gebeurd, waar we uren over kunnen praten. Maar… daar hebben we natuurlijk helemaal geen tijd voor! Er liggen namelijk nog genoeg ideeën op stapel die we dit jaar nog willen uitvoeren. Daarom houden we het kort en bondig. Marcel vertel eens…waar ben jij het meest trots op als je terugdenkt aan de afgelopen 10 jaar?

Positief inspectierapport
Marcel: “Ik wil graag beginnen met prachtig nieuws! Als kroon op het jubileum ontvingen we vandaag een positief inspectierapport. Groen licht op ons concept en het eerste jaar als zelfstandig instituut.” De inspectie stelt: “Studenten worden dankzij het concept in staat gesteld om te leren en zich te ontwikkelen. In de online leeromgeving vindt een mix van instructie, oefenen en interactie met de docent plaats. Dit tijd- en plaatsonafhankelijk leren mét aandacht voor individuele begeleiding sluit aan bij de behoeften van deze bbl-studenten. Studenten geven aan dat zij hun leeractiviteiten op deze wijze goed kunnen combineren met hun (voltijds) baan en daadwerkelijk tot leren komen.” Marcel is ontzettend blij met deze uitkomst: “Eindelijk de bevestiging dat onze manier van onderwijs kan én mag. We hebben hier jaren lang voor gestaan maar nu wordt dit ook gezien! Ook de inspectie bevestigt dat onze vernieuwende vorm van onderwijs goed aansluit op de behoefte uit de praktijk.”

Volledig zelfstandig
Waar Marcel ook erg trots op is, is het feit dat we al een tijdje volledig zelfstandig onze opleidingen faciliteren: “We zijn niet langer gebonden aan een ROC en hebben begin 2018 ook officieel een eigen crebo licentie van de onderwijsinspectie gekregen. Sindsdien mogen we onder onze eigen vlag het gehele opleidingstraject verzorgen. Dit was een belangrijke mijlpaal!”

De teamspirit
Ook de samenwerking binnen Spring Instituut is iets waar Marcel met trots naar kijkt: “Zowel tijdens kantooruren als daarbuiten werken de Springcollega’s nauw met elkaar samen. Dit komt tot uiting in de vele gezamenlijke projecten, maar ook in de extra activiteiten die we met elkaar ondernemen. Er wordt tot diep in de nacht gepokerd en elk bedrijfsuitje is een feestje op zich. Deze teamspirit draagt bij aan het enthousiasme en plezier op de werkvloer.”

Een eigen huis…
Spring Instituut is de afgelopen tien jaar ontzettend veel verhuisd. We zagen Wageningen, Bennekom en belandden uiteindelijk in het gezellige (?) Ede. Marcel: “Deze laatste landingsplaats is wel écht een plek waar Spring Instituut zich thuis voelt en waar ik met veel trots binnenstap. Het pand is volledig ‘op z’n Springs’ ingericht met een gezellige woonkamer, veel planten (zuurstof) en een heuse pingpongtafel om af toe uit die werkmodus te komen.”

Ons unieke concept
De afgelopen jaren is er flink geschaafd aan ons concept, om te komen tot een product waar we met z’n allen achter staan. Het opleidingsconcept van Spring Instituut is uniek en daar is Marcel trots op: “Dankzij ons concept kunnen mensen die normaal buiten de boot vallen toch een opleiding volgen. Denk hierbij aan statushouders of werknemers die naast een 40-urige werkweek ook nog een gezin onderhouden. Het voelt waardevol om deze doelgroep met ons concept aan een diploma te helpen.”

Jong talent ontplooien
Bij Spring Instituut werken veel jonge mensen en daar investeert Marcel graag in: “Bij Spring Instituut bieden we jonge mensen de kans om zich te ontwikkelen en te groeien. We bieden veel ruimte voor eigen initiatieven en merken dat jonge mensen deze kansen met veel enthousiasme aangrijpen.” Ook de collega’s zijn blij met een bedrijf dat zoveel kansen biedt en de ontwikkeling stimuleert. Uit het medewerkerstevredenheidsonderzoek bleek dat de collega’s Spring Instituut beoordelen met een 8!

Continue innovatie
Elke dag is anders bij Spring Instituut. Het is nooit saai! Ook dit is iets wat een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan ons unieke concept: “We komen altijd met nieuwe ideeën en ruimen hier ook veel tijd voor in. Op deze manier blijven we fris en vernieuwend.”

Sfeer in het bedrijf
“De sfeer bij Spring Instituut is altijd uniek geweest: fris, vrolijk en gezellig. Zelfs met het groeiend aantal collega’s is het gelukt om deze sfeer vast te houden. Een uitdaging met intussen meer dan 40 mensen in dienst. Maar… de unieke sfeer zit er nog steeds in en daar word ik blij van!”

Vitaal bedrijf
Vitaliteit staat bij Spring hoog in het vaandel: “Bij Spring Instituut werken we aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Er wordt dagelijks voor een verse lunch gezorgd, collega’s kunnen wekelijks sporten en er is een vitaliteitscoach aanwezig. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedereen fit en vrolijk aan het werk blijft.”

Student centraal
Tot slot is Marcel er ook trots op dat de studenten dankzij ons unieke concept echt centraal staan: “We zetten hoog in op de begeleiding en we hebben de afgelopen jaren gemerkt dat dit werkt. Met behulp van onze persoonlijke benadering helpen we onze studenten om naast hun drukke baan en gezinsleven toch een erkend diploma te behalen.”

Marcel hoopt dat we in de komende tien jaar in dezelfde sfeer en hoedanigheid met elkaar blijven werken aan ons unieke en persoonlijke opleidingsconcept. Plezier staat hierbij bovenaan, zowel voor onze studenten als voor onze medewerkers. Afgelopen vrijdag was het tijd om het 10-jarig bestaan met het team te vieren. Benieuwd hoe dit was? Check dan onderstaande video voor een sfeerimpressie.