Opleiden in de energietransitie via de derde leerweg

Vandaag hebben het Technova College, onderdeel van ROC A12, en Spring Instituut een samenwerkingsovereenkomst gesloten om gezamenlijk een nieuwe beroepsopleiding te ontwikkelen ten behoeve van de energietransitie. Er zijn dringend vakmensen nodig voor het installeren van zonnepanelen, laadpalen en andere slimme energieoplossingen. Samen dragen we zorg voor geschoold personeel met behulp van onze modules én technische opleidingen en bieden zo een oplossing binnen dit vraagstuk.

Waarom opleiden voor de energietransitie?

Normaal gaan ROC-studenten de hele week naar school. Een werknemer volgt een avondopleiding om een diploma te halen. Deze nieuwe opleiding moet nét even anders worden. Samen met ons, Spring Instituut, ontwikkelt het Technova College een passende maatwerkopleiding die rekening houdt met de wensen van het bedrijfsleven. Precies zoals wij vanuit ons concept gewend zijn.

energietransitie

Leren in de derde leerweg

De opleiding wordt aangeboden in de derde leerweg. Deze vorm van onderwijs biedt ruimte voor flexibiliteit en dat past bij het leven lang leren en ontwikkelen van nu. Leren wanneer het jou uitkomt én alleen dat wat je nog niet kent of beheerst. De studenten volgen online lessen wanneer hen dat het beste uitkomt, thuis of op het werk. Ook ontvangen zij volop persoonlijke begeleiding. Samen leren en examineren op de werkplek is het uitgangspunt, want het vak leer je van de échte vakmensen.

Nieuw is dat een erkend mbo-diploma slechts één van de uitgangspunten is. Studenten kunnen ook uitstromen met een erkend certificaat of een praktijkverklaring.

Een krachtige samenwerking

Bij het Technova College ligt de technische vakkennis, Spring verrijkt de opleidingen met onze ruime ervaring in (online) mbo-onderwijs. Tevens brengen we onze kennis en ervaring van begeleiding en coaching op afstand mee. We zien veel voordelen in deze samenwerking en daarom slaan wij de handen ineen om flexibel onderwijs te ontwikkelen ten behoeve van de energietransitie.

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap stelt subsidies beschikbaar voor dit soort ontwikkelingen, waarbij scholen en het bedrijfsleven worden gestimuleerd om te gaan samenwerken. Spring Instituut en Technova College grijpen deze kans graag aan en hebben vandaag alvast de eerste stap gezet. Wij hopen medio 2022 de eerste studenten te mogen begroeten.

Derde leerweg voor de energietransitie
Heb je vragen over online onderwijs of ben je benieuwd wat wij hierin voor jouw organisatie kunnen betekenen? Spring Instituut heeft meer dan tien jaar ervaring binnen flexibel online onderwijs, we helpen je dan ook graag verder. Je kunt ons bereiken via communicatie@springinstituut.nl, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.