Waarom een mbo-opleiding volgen bij Spring Instituut?

Normaal gesproken ga je bij een mbo-opleiding wekelijks naar school. Dit is vaak lastig te combineren met je privéleven. Je werkt, hebt veel hobby’s en/of een gezin. Dus wat zoek je? Een opleiding die matcht met de praktijk en jouw leven.

Daarom kies je voor een opleiding van Spring Instituut. Onze opleidingen sluiten aan bij de praktijk en volg je individueel via een online leeromgeving. Hierdoor leer je flexibel en in je eigen tempo. Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je studiecoach, docenten en Student Support staan altijd voor je klaar. Kies voor een opleiding die past bij jouw leven, kies voor Spring Instituut!

Hoe volg je een mbo-opleiding via Spring Instituut?

Onze mbo-opleidingen volg je via een online leeromgeving. Dit betekent dat je thuis online lessen volgt en werkt aan de theorie. De praktijkopdrachten voer je uit tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast volg je eens per maand een halve dag les van een vakdocent. Deze lessen vinden plaats bij jouw bedrijf of in de regio waar je werkt.

Hoeveel tijd ben je bezig met een mbo-opleiding?

  • Thuis werk je gemiddeld vier uur per week aan je opleiding.
  • Op de werkvloer ga je samen met je praktijkopleider aan de slag met praktijkopdrachten. De tijd die je hieraan kwijt bent, is afhankelijk van je werkervaring.

Door te werken heb je vaak al ervaring opgedaan. Alle werkzaamheden die je al beheerst, hoef je niet extra te oefenen. Wel laat je in de praktijk zien dat je de werkzaamheden onder de knie hebt.