Open inschrijving cursus Nederlands

Wil jij een cursus Nederlands volgen? Wij bieden nu ook individuele taallessen aan op onze locatie in Ede (ons pand is te vinden op loopafstand van station Ede-Wageningen).  

Bij de Open inschrijving cursus Nederlands krijg je les in een groep van 5 tot 10 studenten. De groep wordt begeleid door een NT2-docent.

Je leert door middel van lessen samen met een NT2-docent in combinatie met het bijgeleverde lesmateriaal. Wat je hebt geleerd kun je vervolgens toepassen op de werkvloer én in het dagelijks leven. In de cursus Nederlands leer je meer over onderwerpen zoals jezelf voorstellen, hobby’s en werk zoeken.

Niveau: beginner tot gevorderd
Duur: 60 uren (20 bijeenkomsten 3 uur p/wk)
Startdata: in overleg
Prijs: 1500,- per deelnemer

* Inclusief vrijblijvende intake
* Maatwerk in overleg mogelijk

Voor wie?

Onze Open inschrijving cursus Nederlands is voor iedereen die zijn Nederlands vaardigheden wil verbeteren.

We beginnen voor de cursus met een vrijblijvend intakegesprek, bestaande uit een kort intakegesprek en een intaketoets. Tijdens deze intake wordt het taalniveau van alle deelnemers vastgesteld door een NT2-docent. 

Wanneer er akkoord is gegaan met het advies, maken we een planning voor de cursus en starten we met de wekelijkse bijeenkomsten. Deze zullen plaatsvinden bij Spring Instituut in Ede. Als je je cursus succesvol hebt afgerond ontvang je een certificaat.

Wat komt er aan bod?

Je leert door middel van lessen samen met een NT2-docent. Daarnaast werk je buiten de les zelfstandig met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal.

Beginner
Tijdens de Open inschrijving cursus Nederlands op A1-niveau of A2-niveau leren deelnemers onder andere hoe ze eenvoudige zinnen kunnen maken. Ze leren hoe ze zich kunnen uitdrukken in het Nederlands in eenvoudige, alledaagse situaties. Daarnaast oefenen ze met het begrijpen van eenvoudige teksten en het reageren op eenvoudige vragen in het Nederlands. Deelnemers leren zelfstandig korte teksten te schrijven. Over het algemeen ontstaat er een mix tussen onderwerpen uit het dagelijks leven en van de werkvloer.

Leerling krijgt les in Open inschrijving cursus Nederlands.

Voorbeelden van onderwerpen die worden behandeld tijdens een cursus op A1-niveau zijn: 

• Jezelf voorstellen
• Eten en drinken
• Naar de dokter
• Klokkijken en openingstijden

Voorbeelden van onderwerpen die worden behandeld tijdens een cursus op A2-niveau zijn: 

• Werkoverdrachten
• Telefonisch en online bestellen
• Verhuizen
• Gewoontes in Nederlands
• Klachtenafhandeling

Gevorderde (B1-niveau)
Tijdens een cursus op B1-niveau leren de deelnemers onder andere de vaardigheden om deel te nemen aan gemiddeld complexe gesprekken. Deelnemers kunnen hun mening uiten in het Nederlands op een duidelijke en gestructureerde manier. Ze oefenen met zich uitdrukken in verschillende situaties, zoals op het werk of in het dagelijks leven. Ook leren ze zelfstandig gemiddeld complexe teksten lezen en schrijven. Over het algemeen ontstaat er een mix tussen onderwerpen uit het dagelijks leven en van de werkvloer.

Voorbeelden van onderwerpen die aan bod komen tijdens een cursus op B1-niveau zijn: 

• Werkoverleggen
• Gezondheid en de bedrijfsarts
• Hobby’s
• Karaktereigenschappen
• Budgetten en inkomen

Waarom

Maatwerk
Onze Open inschrijving cursus Nederlands bestaat altijd uit maatwerk. Zo kunnen wij het lespakket van de cursus afstemmen op de behoeftes van de deelnemer en die van het bedrijf. Denk hierbij aan de duur, planning, lestijden en inhoud van de cursus. Als de deelnemers voornamelijk op één van de domeinen willen focussen, bijvoorbeeld schrijven of spreken, passen we daar de cursus op aan. 

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.