Privécursus Nederlands (online of incompany

De privécursus beginnen we met een intakegesprek en een intaketoets. Tijdens deze intake wordt het taalniveau van de deelnemer vastgesteld door een NT2-docent.  Op basis van de resultaten van het intakegesprek en het huidige taalniveau van de deelnemer geeft de NT2-docent een advies. Samen met de NT2-docent de deelnemer oefenen met Nederlands spreken , luisteren, lezen en schrijven.


Niveau: beginner tot gevorderd
Duur: 36 uren (18 bijeenkomsten, 2 uur p/wk)
Startdata: in overleg

* Inclusief vrijblijvende intake
* Online of incompany
* Maatwerk in overleg mogelijk

Cursus Nederlands logistieke setting.

Wat komt er aan bod?

In de taalcursus Nederlands voor beginners leert de deelnemer Nederlands door middel van wekelijkse lessen samen met een NT2-docent. De deelnemer werkt daarnaast aan opdrachten buiten de les met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal. Tijdens de cursus op A1-niveau of A2-niveau leert de deelnemer onder andere hoe hij of zij simpele zinnen maakt en hoe hij of zij zichzelf uitdrukt in eenvoudige, alledaagse situaties. Daarnaast oefent de deelnemer met het begrijpen van eenvoudige teksten, het reageren op vragen in het Nederlands en het schrijven van korte teksten. Over het algemeen ontstaat er een mix tussen onderwerpen uit het dagelijks leven en van de werkvloer.

Voorbeelden van onderwerpen op A1-nvieau:

  • zichzelf voorstellen
  • eten en drinken
  • instructies en de agenda
  • naar de dokter
  • klokkijken en openingstijden

Voorbeelden van onderwerpen op A2-niveau:

  • werkopdrachten
  • telefonisch en online bestellen
  • verhuizen
  • gewoontes in Nederland
  • klachtenafhandeling

Hoe werkt het?

Stap 1

Onze cursus Nederlands voor beginners beginnen we met een vrijblijvend intakegesprek, bestaande uit een gesprek en een toets. Tijdens de intake wordt het taalniveau van alle deelnemers vastgesteld door een NT2-docent.

Stap 2

Op basis van de resultaten van het intakegesprek en het huidige taalniveau van de deelnemers geeft de NT2-docent en advies per deelnemer. De NT2-docent stelt vast welke cursussen het best bij de deelnemers passen en stelt op basis hiervan een lesprogramma voor.

Stap 3

Wanneer er akkoord is gegaan met het advies, maken we een planning voor de cursus en starten we met de wekelijkse bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden op locatie gegeven door een NT2-docent. Naast de bijeenkomsten gaan de deelnemers zelf aan de slag met het bijgeleverde lesmateriaal.

Stap 4

Nadat de deelnemers succesvol een cursus hebben afgerond, ontvangen de deelnemers een certificaat. Daarnaast kunnen we per deelnemer bekijken of een vervolgtraject gewenst is. Zo kunnen de deelnemers een vervolgcursus volgen of doorstromen naar één van onze mbo-opleidingen.

Certificaat

De deelnemer ontvangt een certificaat nadat hij of zij de cursus succesvol heeft afgerond.

Voor wie?

De cursus Nederlands voor beginners is geschikt voor mensen die de Nederlandse taal niet of in kleine mate beheersen. De cursus is gericht op deelnemers met een A0-niveau of A1-niveau.

Eerdere deelnemers van deze cursus bestonden uit orderpickers, HR-medewerkers en logistiek supervisors.

Maatwerk

Onze privécursus Nederlands voor beginners bestaat altijd uit maatwerk. Zo kunnen wij het lespakket van de cursus afstemmen op de behoeftes van de deelnemer en die van het bedrijf. Denk hierbij aan de duur, planning, lestijden en inhoud van de cursus. Als de deelnemer voornamelijk op één domein wil focussen, bijvoorbeeld op schrijven of spreken, passen we de cursus aan.

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur tot 17.00 uur. Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

Mail ons   

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.