Retail medewerker
mbo-2

Tijdens de opleiding Retail medewerker mbo-2 krijg je de benodigde kennis en vaardigheden aangeboden om optimaal te werken binnen de retailsector. Hierbij staan onderwerpen zoals het ontvangen, begeleiden en adviseren van klanten centraal, maar ook het verzorgen van de goederenstroom en de winkelpresentatie.

De opleiding is ideaal voor zowel mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de retailsector, als mensen die hier al een tijdje werkzaam in zijn en hun kennis en vaardigheden, prestaties op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren. 

Niveau: mbo-2
Duur: 1 jaar
Startdata: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

* max. 2700 euro subsidie praktijkleren per jaar

Voor wie?

De opleiding retail medewerker mbo-2 is geschikt voor mensen die een goede start willen maken in hun carrière binnen de retailsector. Alle benodigde basisvaardigheden en kennis om aan de slag te gaan in de retail komen aan bod. Bijvoorbeeld het helpen en adviseren van klanten en het verzorgen van de goederenstroom en artikelpresentatie.

Je volgt de opleiding bij Spring Instituut grotendeels in de praktijk. Je volgt de opleiding in je eigen tijd via een online leeromgeving en past wat je geleerd hebt direct toe op de werkvloer. Het is dus een veelal praktische opleiding, waardoor deelnemers niet lang stilzitten. Tevens is deze opleiding geschikt voor mensen die al werkzaam zijn in de retailsector en hun kennis, vaardigheden, prestaties op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren.  

Waarom?

Met de opkomst van e-commerce en de digitalisering zijn er de afgelopen jaren veel dingen veranderd in de retailsector. Om de concurrentie met de webshops aan te gaan, richten fysieke winkels zich steeds meer op het bieden van een goede service aan hun klanten. Dit vraagt speciale vaardigheden van het personeel. In de huidige krappe arbeidsmarkt hebben bedrijven moeite om medewerkers met de juiste ervaringen en vaardigheden te vinden.

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw bedrijf. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen, waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis.

Wat komt er aan bod?

Tijdens de opleiding Retail medewerker mbo-2 leer je welke vaardigheden je nodig hebt om optimaal te werken als medewerker in de retailsector. Je gaat aan de slag met het ontvangen van de klant en het begeleiden van de klantreis in de verkoopomgeving. Je behandelt hoe je de klant informeert en adviseert en hoe je een verkoop afhandelt. Daarnaast leer je over het verzorgen van de goederenstroom en het presenteren van artikelen (visual merchandising).

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en op eigen tempo worden gevolgd. Dit wordt dus op het eigen tempo van de deelnemer gedaan. Dit faciliteren we door medewerkers persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach. Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de deelnemer welke vaardigheden hij of zij al beheerst en welke vaardigheden nog geoefend moeten worden in de praktijk.

Gedurende iedere periode van de opleiding gaat de deelnemer aan de slag met het oefenen in de praktijk en verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan theorie, oefenvragen, online lessen en een kennistoets. De deelnemer sluit de periode af met het maken van een opdracht. Hierdoor is de groei die de medewerker heeft gemaakt goed zichtbaar. 

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.