Retail opleidingen

Met de opkomst van digitalisering en E-commerce zijn er veel dingen veranderd in de retail sector in de afgelopen jaren. Online winkelen, sociale media, customer service en een goed verloop van de klantenreis en –ervaringen zijn steeds belangrijker geworden binnen de sector. Om de concurrentie met de webshops aan te gaan richten fysieke winkels zich steeds meer op het bieden van een goede service aan hun klanten, wat speciale vaardigheden vraagt van personeel. Met het huidige personeelstekort op de arbeidsmarkt maakt dit het moeilijk voor bedrijven om gekwalificeerde medewerkers met de juiste vaardigheden te vinden. Om deze reden is het belangrijk dat bedrijven rekening houden met deze ontwikkelingen om succesvol te blijven in de retail sector.

Met onze flexibele opleidingen kunnen zowel bedrijven als deelnemers up-to-date blijven in de  retail sector, de productiviteit op de werkvloer verhogen én hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. In onze opleidingen leren deelnemers alle vaardigheden die ze nodig hebben om optimaal te werken in de retail sector. Ze volgen een opleiding in hun eigen tijd en tempo naast hun werk en passen de opgedane kennis direct toe in de praktijk op de werkvloer. Hierdoor is een retail opleiding bij Spring Instituut relevant voor zowel de medewerker als het bedrijf.

Retail medewerker
mbo-2

Tijdens de opleiding Retail medewerker mbo-2 leren deelnemers alles over het starten, begeleiden en afhandelen van de klantreis en het verzorgen van goederen.

Retail specialist
mbo-3

Tijdens de opleiding Retail specialist mbo-3 leren deelnemers meer over het begeleiden en instrueren van collega’s en het verzorgen van de klantenreis en goederen.

Retail manager
mbo-4

In de opleiding Retail manager mbo-4 leren deelnemers meer over leidinggeven en het maken en uitvoeren van doelstellingen en verbetervoorstellen voor het bedrijf.

Waarom een Retail opleiding volgen bij Spring Instituut?

Lekker leren in de praktijk

Deelnemers die een zorgopleiding bij Spring instituut volgen leren grotendeels in de praktijk. Ze volgen de opleiding in hun eigen tijd via een online leeromgeving en passen wat ze geleerd hebben direct toe op de werkvloer. Dit betekent dat de deelnemer en het leerbedrijf direct kunnen profiteren van de nieuwe kennis en vaardigheden. Daarnaast hoeven onze deelnemers dankzij deze methode niet onnodig naar school: bij Spring Instituut leren deelnemers in de praktijk in plaats van de schoolbanken. Hierdoor hoeven ze nauwelijks werk te missen.

Flexibel leren

Bij Spring Instituut vinden we het belangrijk dat iedereen op hun eigen manier en tempo een opleiding kan volgen, waar en wanneer hen dit uitkomt. Daarom zorgen wij ervoor dat onze opleidingen zo flexibel mogelijk zijn. Dit doen we door iedere student te ondersteunen tijdens hun studie door middel van persoonlijke begeleiding van een individuele studiecoach. Het is daarnaast mogelijk om maandelijks te starten met een opleiding, waardoor deelnemers niet lang hoeven te wachten voordat ze kunnen beginnen met leren. 

Subsidie Praktijkleren

Op al onze zorgopleidingen is de subsidie praktijkleren van toepassing. Hiermee kan je tot 2700 euro per medewerker per jaar ontvangen. Dit maakt het volgen van een opleiding bij Spring Instituut zeer voordelig en in sommige gevallen zelf kostenneutraal. Spring Instituut zal het leerbedrijf ondersteunen bij het aanvragen van deze subsidie en alle bijkomende aandachtspunten.

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.