Specialist transport en logistiek mbo-4

Tijdens de opleiding Specialist transport en logistiek mbo-4 leer je over de planning en organisatie van het transport van jouw bedrijf. Je draagt bij aan het optimaliseren van het transportproces binnen jouw bedrijf.

Niveau: mbo-4
Duur: 2 jaar
Startdata: maandelijks starten
Prijs: 3750 per jaar*

* max. 2700 euro subsidie praktijkleren per jaar

Voor wie?

De opleiding tot logistiek supervisor is geschikt voor deelnemers die een goede start willen maken in hun carrière binnen de logistieke sector. Alle benodigde basisvaardigheden en kennis om aan de slag te gaan in de logistiek komen aan bod. Deelnemers die de opleiding bij Spring Instituut volgen leren grotendeels in de praktijk. Ze volgen de opleiding in hun eigen tijd via een online leeromgeving en passen wat ze geleerd hebben direct toe op de werkvloer.

Het is dus een veelal praktische opleiding, waardoor deelnemers niet lang stilzitten. Tevens is deze opleiding geschikt voor medewerkers die al werkzaam zijn in de logistiek en hun kennis, vaardigheden, prestaties op de werkvloer en positie op de arbeidsmarkt willen verbeteren. 

Waarom?

De logistieke sector heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en speelt hierdoor een steeds grotere rol in de Nederlandse economie. Tegelijkertijd hebben werkgevers moeite met het vinden van medewerkers met de juiste ervaringen en vaardigheden door de krappe arbeidsmarkt.

Als werkgever is het daarom van belang om huidige medewerkers te behouden en ze de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling aan te bieden. Hierdoor bind je medewerkers aan jouw organisatie. Bovendien kunnen medewerkers zichzelf verder ontwikkelen waardoor ze breder inzetbaar worden en zij hun positie op de arbeidsmarkt kunnen verbeteren. Ten slotte haal je als werkgever de nieuwste kennis en inzichten in huis.

Wat komt er aan bod?

Bij Spring Instituut bieden we verschillende twee logistieke opleidingen aan: Logistiek Supervisor en Specialist Transport en Logistiek. De opleidingen hebben beiden hetzelfde basisonderdeel en specialiseren zich in het profielgedeelte.

Basisonderwerpen beide opleidingen

• Lever een bijdrage het optimaliseren van het logistieke proces.
• Houd toezicht op het logistieke proces en transport.
• Onderhoud zakelijke relaties en werk klantvragen uit.
• Ondersteun bij de uitvoering van het personeelsbeleid.

Profielonderwerpen
Specialist transport en logistiek

• Maakt een planning en organiseert het transport
• Verzorgt documenten voor transporten
• Verzorgt de administratie en levert managementinformatie
• Draagt zorg voor onderhoud en vervanging van materiaal en systemen in een transportomgeving

Profielonderwerpen
Logistiek Supervisor

• Maakt een planning en organiseert het logistieke proces
• Draagt zorg voor onderhoud en vervanging van materiaal in een opslagomgeving

Specialisatie

Wanneer de student de opleiding Logistiek Supervisor sinds ’22/’23 heeft gevolgd en ook nog wil gaan voor het diploma van Specialist Transport en Logistiek (of andersom), kan de student zich hiervoor inschrijven. De student hoe dan nog maar twee periodes te doorlopen.

Combinatieopleiding

Wij beiden ook de mogelijkheid om de opleiding Logistiek Supervisor en de opleiding Specialist Logistiek te combineren. De combinatie-opleiding duurt ongeveer 2,5 jaar, waarna je aan het eind van die periodes twee diploma’s in ontvangst kan nemen.

Hoe werkt het?

De opleidingen bij Spring Instituut kunnen flexibel en op eigen tempo worden gevolgd. Dit wordt dus op het eigen tempo van de deelnemer gedaan. Dit faciliteren we door medewerkers persoonlijk te begeleiden via een individuele studiecoach. Iedere periode start met een praktijkscan. Samen met de praktijkopleider bepaalt de deelnemer welke vaardigheden hij of zij al beheerst en welke vaardigheden nog geoefend moeten worden in de praktijk.

Gedurende iedere periode van de opleiding gaat de deelnemer aan de slag met het oefenen in de praktijk en verschillende werkvormen in de leeromgeving. Denk hierbij aan theorie, oefenvragen, online lessen en een kennistoets. De deelnemer sluit de periode af met het maken van een opdracht. Hierdoor is de groei die de medewerker heeft gemaakt goed zichtbaar.

Beroepsgerichte cursussen

Volg onze beroepsgerichte cursussen nu extra voordelig met het STAP-budget.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.