Spring Instituut als bedrijfsopleider

De keuze is gemaakt: uw medewerkers gaan een mbo-opleiding volgen. Een wijs besluit dat veel voordelen biedt voor het bedrijf en de medewerkers. Maar hoe zet u mbo-opleidingen succesvol in? Waar begint u? En de belangrijkste vraag: wat past het best bij uw bedrijf en de medewerkers?

Door te kiezen voor mbo-opleidingen, komt u terecht in een zee van mogelijkheden. Wanneer u bij Spring Instituut een opleidingspakket afneemt, houdt u het roer in handen. Bevaar de route naar succes. Kies ons als bedrijfsopleider.

Lekker leren in de praktijk!

Medewerkers willen leren op een manier die past bij hun leven. Vaak zijn deze medewerkers echte praktijkmensen en sluit het reguliere onderwijs niet aan. Wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om zijn mbo-diploma te halen. Dit op een manier die past bij de medewerker én het bedrijf.

We realiseren dit door:

 • het gebruik van een online leeromgeving;
 • het geven van persoonlijke begeleiding door een studiecoach en docenten;
 • diverse persoonlijke bijeenkomsten;
 • praktijkopdrachten die aangepast zijn op de kennis en vaardigheden van de medewerker.

Medewerkers ontwikkelen zich tijdens hun reis naar het mbo-diploma. Ook wij blijven ons ontwikkelen. Ons team doet er alles aan om het leren zo leuk mogelijk te maken. Lekker leren in de praktijk: daar draait het om!

Route naar succes

 • Medewerkers en (toekomstige) praktijkopleiders krijgen een presentatie van onze opleidingsadviseurs. Dit vindt plaats op locatie van het bedrijf.
 • We ontwerpen een (digitale) flyer op maat. Dit is bruikbaar voor het werven van uw medewerkers.
 • Om draagvlak te creëren voor de mbo-opleidingen, organiseren we een training praktijkopleiders. Deze training bestaat uit één dagdeel. U krijgt uitleg over ons opleidingsconcept, de rol van de praktijkopleider en de werking van de online leeromgeving. Deze dag vindt plaats bij het bedrijf en is geschikt voor praktijkopleiders, leidinggevenden en andere geïnteresseerden.
 • We geven advies bij de aanvraagprocedure van de subsidieregeling praktijkleren. Hierbij letten we op alle aandachtspunten. Ook informeren we u over nieuwe feiten rondom de subsidie.
 • U krijgt een vast contactpersoon. Samen rolt u de mbo-opleidingen succesvol uit in uw bedrijf. Dit realiseren we door goede communicatie en begeleiding.
 • Lekker leren in de praktijk! Daar draait het om. Medewerkers ervaren dit door een smakelijke combinatie van werk, persoonlijke begeleiding en de online leeromgeving.
 • Meer informatie? Kijk dan bij onze mbo-opleidingen.

Erkenning

Het is belangrijk om een erkend leerbedrijf te worden. Zonder erkenning mag uw praktijkopleider geen medewerkers begeleiden. Bedrijven kunnen dit aanvragen via Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Wilt u ook de erkenning aanvragen of meer informatie? Ga dan naar de website van SBB.