STAP-budget

Sinds maart 2022 is er een nieuwe subsidieregeling voor opleidingen, cursussen en trainingen. Dit is het STAP-budget. Waar voorheen scholingskosten gezien werden als zakelijke kosten die je van je winst af mocht trekken, krijg je met deze subsidie een vast bedrag per jaar voor de scholing van jouw medewerkers.

Ontvang tot 1000 euro subsidie per jaar
STAP staat voor ‘Stimulering arbeidsmarktpositie‘ en is bedoeld om mensen te helpen die zichzelf verder willen ontwikkelen. Door het volgen van een opleiding, cursus of training kunnen ze hun positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Zo hebben ze meer kans om hun huidige baan te behouden of verder te groeien binnen het bedrijf waarin ze werken.

Het kabinet stelt elk jaar 200 miljoen euro beschikbaar voor het STAP budget. Hiermee kunnen minstens 200.000 mensen hun opleiding betalen. Het budget wordt elk jaar verdeeld over 6 aanvraagtermijnen waarin je één keer per jaar tot 1000 euro aan kunt vragen. Voor het aanvragen van de subsidie geldt: ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ dus wees er zo snel mogelijk bij.

Aanvragen
Sinds 1 maart 2022 kunnen werkenden en werkzoekenden het STAP-budget aanvragen via het STAP-portaal bij het UWV. Zodra de subsidie is goedgekeurd wordt deze uitbetaald bij de opleider.

Vraag hier je STAP-Budget aan.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet je voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd;
  • Je ontvangt ten tijde van de aanvraag geen andere subsidie of financiering op het gebied van onderwijs;
  • Je bent in loondienst, ondernemer of werkloos;
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn;
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder een aanvraag gedaan voor het STAP-budget;
  • Je opleiding is arbeidsrelevant.

Advies nodig? Wij zijn er voor je

Vragen over een opleiding of ons aanbod? Neem gerust contact op voor meer informatie.