Sacha Academy

Sacha Academy

Opdrachtgever

Sacha

Opleidingsvraag

Voor Sacha staat service naar de klanten centraal. Medewerkers van Sacha spelen een heel belangrijke rol en moeten de juiste kennis en vaardigheden bezitten om service te verlenen. Verder wil Sacha potentials in de organisatie kansen bieden, zodat zij zowel binnen het bedrijf als persoonlijk kunnen groeien! Sacha wil graag vernieuwend zijn en zocht naar een manier van opleiden waarbij het ‘Sacha DNA’ leidend zou zijn. Daarbij willen zij door competitie-elementen en beloningen medewerkers extra motiveren en uitdagen.

Oplossing

De samenwerking met Sacha is jaren geleden al begonnen met de ontwikkeling van twee maatwerk BBL-opleidingen. Na het behalen van de eerste diploma’s, werd het tijd de opleidingsmogelijkheden voor alle medewerkers uit te breiden. Daarom is de Sacha Academy uitgebreid met een online leerplein met e-learning modules. Om de precieze wensen in kaart te brengen en continue terugkoppeling te kunnen geven is een intensieve samenwerking met Sacha ontstaan. Hierin hebben wij de vrijheid gekregen en genomen om met nieuwe ideeën te komen en onze creativiteit te laten zien. De Sacha Academy is gericht op het verhogen van het kennisniveau en het verspreiden van de Sacha spirit onder alle medewerkers.

Zodra je inlogt in het leerplein, word je direct meegenomen op reis in een echte Sacha wereld. Waarin zowel vormgeving als inrichting gebaseerd zijn op deze ‘Sacha journey’. Om ervoor te zorgen dat alle Nederlands, Duits en Franstalige medewerkers kunnen deelnemen aan deze journey, is het leerplein in drie talen ontwikkeld. Alle medewerkers van Sacha hebben hierdoor de mogelijkheid om de onderlinge strijd met elkaar aan te gaan. Zij dagen elkaar bijvoorbeeld bij een quiz uit om een zo hoog mogelijke score te behalen en hiermee de hoogste plaats in de Store Ranking te bemachtigen! Bij het afronden van een deel van de journey krijgt de medewerker een stamp (beloning), die terug te zien is in zijn unieke Sacha Passport in het leerplein.

De eerste module Shoe Beauty over schoenverzorgingsproducten heeft het percentage bijverkopen met 30% doen stijgen. Een geweldig resultaat!

  • Een aantal medewerkers hebben sommige trainingsonderwerpen al gevolgd, binnen of buiten Sacha. Wanneer de medewerker al 'vaardig' is, dan kun je de kennis en de test op de online leeromgeving inzetten als opfrisser en nieuwe sacha friends geven we een gedegen opleiding. Hierdoor spelen we in op de individuele behoefte van onze medewerkers, onze ‘sacha friends’ en is er de juiste focus op de aspecten die wel aandacht nodig hebben. Sacha friends worden gevormd door een overgang van kennis (Sacha Academy) naar vaardigheden (train the trainer) dit komt samen in een motivatie om eigenschappen ofwel attitude te veranderen.

    Anouska Kleen
    Anouska Kleen Commercial Director, Sacha Shoes

Voordelen van een leerplein

Maatwerk

Een online leerplein wordt inhoudelijk en qua uitstraling volledig op maat gemaakt voor de opdrachtgever. Het specifieke, eigen DNA van een organisatie is leidend binnen het online leerplein. Ook bestaande trainingen of modules kunnen een plek krijgen in het leertraject.

Uniformiteit

Met een online leerplein kunt u alle medewerkers op uniforme wijze de kennis laten vergaren die zij nodig hebben om de kwaliteit van hun werkzaamheden te verbeteren.

Efficiënt

Een medewerker kan in zijn eigen tijd en wanneer het hem uitkomt onderdelen van het leerplein doorlopen. Inloggen kan namelijk 24/7.

Individueel

Een medewerker doorloopt een individueel leertraject dat aansluit bij zijn functie en bij zijn bestaande competenties (aanwezige voorkennis, ervaring en niveau).

Flexibiliteit

De content in een online leerplein kan heel snel worden aangepast aan de actualiteit. Denk hierbij aan veranderende procedures of marketinguitingen.

Inzicht in resultaten

Op verschillende niveaus van de organisatie kan het online leerplein u van rapportage voorzien. Zo kunt u bijvoorbeeld op medewerkerniveau de resultaten bekijken en verschillende afdelingen, locaties of regio’s met elkaar vergelijken op belangrijke KPI’s.

Borging

Alle modules en bijbehorende activiteiten moeten in een planner in het online leerplein worden ingepland. Door medewerkers periodiek activiteiten in te laten plannen en hun voortgang te volgen, borgt u de gewenste resultaten. Zo kan iedere module binnen het online leerplein worden afgesloten met het behalen van een certificaat.

Advies

Wilt u een oriënterend gesprek over de mogelijkheden van maatwerkopleidingen of een online leerplein binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Advies